Triple Threat neemt in de tweede helft afstand van Dozy Den Helder

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 om 10:02

Na een sterk begin van de dames onder 18 van Triple Threat nam Den Helder het heft in handen. Gedurende de eerste helft bleven de onder 20 bezoekers uit de Marinestad op voorsprong. Triple Threat rechtte haar rug, en nam gaandeweg het verloop van de tweede helft een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Een overwinning van 75-69 voor de Haarlemmers kwam tot stand.

Beide teams moeten in het begin van de wedstrijd meerdere turnovers incasseren. Na enkele minuten begint de thuisploeg met de eerste veldscore dankzij Iris Vennema. Vervolgens, na vrije worpen van Shelaney Kopra namens Den Helder, is het opnieuw Vennema die in scorende positie wordt gebracht. De bezoekers uit de Marinestad laten het daar niet bij zitten, en zetten de stand op gelijke hoogte dankzij een jumper vanuit de hoek van Eline van Es. Triple Threat gaat door met meerdere steals en een insnijdende score van Marwa Ramdhani: 10-6. Den Helder blijft in de wedstrijd, vooral vanwege de mooie pass van Kopra en de afronding van Eline van Es. Bij Triple Threat is vooral Vennema sterk in het eerste kwart, getuige haar 8 punten na 4 minuten. Noa Lewakabessy en Lotte Toornstra zetten de stand via vrije worpen gelijk, en na een steal en score van Demi Blokker neemt Den Helder met 12-14 de voorsprong over. Er ontstaat vervolgens een periode in het eerste kwart waarbij beide teams vier minuten niet tot score komen. Er komen goede passes tot stand bij beide teams, maar de afronding wil niet lukken. Donna van Beek doorbreekt de scorende stilte met vrije worpen namens haar Helderse ploeg. Kopra bereikt even later via een pass Lotte Toornstra. Toornstra is een jeugdinternational die deelnam aan het EK onder 16 in 2019. Ook in deze wedstrijd pakt ze in het begin van de wedstrijd in korte tijd veel rebounds en maakt het Triple Threat lastig in de verdediging. In de laatste seconden van het eerste kwart scoort Vennema haar 10e punt, waarna Inez van Steijn namens Den Helder het eerste kwart afsluit met een 14-20 tussenstand voor Den Helder.

Triple Threat begint goed aan de volgende 10 minuten middels een driepunter van Quinta van Schijndel. Vervolgens gaat Phoenix Stotijn door namens de thuisploeg. Een snijdende beweging van haar naar de basket zorgt voor 20-22. De gelijkmaker komt dankzij vrije worpen van opnieuw Van Schijndel, en bovendien krijgt Triple Threat balbezit. Floor Kleyhorst zorgt na de aanvalsrebound voor de voorsprong voor de thuisploeg: 24-22. Den Helder laat zich niet zomaar omverkegelen, en komt door met een insnijdende Mecx van Linge. Zij zet Den Helder weer op gelijke hoogte. Lang zal dat niet duren, want het zijn Marwa Ramdhani en opnieuw Van Schijndel die met een and-1 Triple Threat wat afstand laat nemen: 29-24. Dankzij vrije worpen komt Den Helder terug, en neemt dankzij een driepunter van Eline van Es weer een 29-31 voorsprong. Bij de thuisploeg is naast Van Schijndel ook Floor Kleyhorst erg effectief. Ze pakt veel aanvalsrebounds, en weet daaruit vaak te scoren. Bij Den Helder is in de verdediging Toornstra zeer effectief, en in de aanval is dat Mecx van Linge die meerdere insnijdende bewegingen weet af te ronden. Den Helder behoudt hierdoor de voorsprong van 33-34 halverwege voor rust. Een prachtige assist van Cassidy Schreuder op Ramdhani zet Triple Threat op voorsprong, en daarbij pakt Schreuder ook een steal. Hieruit wordt opnieuw door Floor Kleyhorst gescoord waardoor Triple Threat op 37-34 komt te staan. Den Helder herpakt zich middels drie and-1’s. De eerste komt van Kopra (met een verzilverde vrije worp), de tweede van Van Linge (zonder verzilverde vrije worp) en de laatste van Toornstra (ook met een rake vrije worp). Mede door dit soort acties komt Den Helder op een 41-43 voorsprong bij rust.
Na rust is het Triple Threat die dankzij Ramdhani als eerste zorgt voor de openingstreffer. Vennema, die in het eerste kwart al 10 punten had, zorgt voor de volgende heroverde voorsprong. Stotijn doet er met een driepunter nog een schepje bovenop: 50-45. Van Schijndel en Nikki Kleyhorst bouwen de voorsprong uit middels diverse drives. Den Helder krijgt moeite met de verdediging van Triple Threat. Hierdoor blijven veel veldscores onbenut, en loopt Triple Threat verder uit. Na lange tijd weet Den Helder een veldscore te verzilveren, een and-1 zelfs van Kopra. De extra vrije worp gaat er niet in, maar na de aanvalsrebound mag Toornstra twee vrije worpen nemen. Beiden gaan erin, en dat betekent 56-51. Triple Threat laat zich niet van de wijs brengen door het aantal persoonlijke fouten, en dankzij een jumper van Stotijn en een and-1 van Genicyn Brudet staat het 61-53 na het derde kwart.
Pas na drie minuten in het laatste kwart komt Den Helder voor het eerst tot scoren dankzij Kopra en Eline van Es. Triple Threat laat veel inside pogingen onbenut. Dat geeft Den Helder meer gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. In de verdediging zorgt Van Schijndel namens de thuisploeg voor meerdere cruciale steals, maar krijgt haar vijfde persoonlijke fout. Desondanks zorgt Vennema voor een belangrijke and-1 die Triple Threat weer wat ruimte geeft. Echter, in de volgende aanval van Den Helder krijgt ook Vennema haar vijfde persoonlijke fout. Sirotski staat dan namens Triple Threat op bij het ingaan van de laatste vijf minuten. Vrije worpen en een jumper geven de thuisploeg weer ruimte. Wie ook vervolgens opstaat namens de Haarlemse formatie is Floor Kleyhorst. Inside is ze goed voor 8 cruciale punten en een aantal blocks op haar tegenstander. Hierdoor loopt Triple Threat verder uit en wint de vrij geharde wedstrijd met 75-69 van Dozy Den Helder.