Triple ThreaT onder 21 kampioen van Nederland na ruime overwinning

Gepubliceerd op 23 mei 2024 om 17:00

Ondanks dat Triple ThreaT ruimschoots koploper is in de onder 21 Eredivisie, lieten ze zich in de eerste wedstrijd van de Final Four verrassen door Den Helder Suns. Een 63-57 overwinning voor de ploeg uit de marinestad was niet voldoende, want coach Felix Lechner herstelde zich met zijn ploeg in de return met 71-52. Triple ThreaT neemt het op tegen coach Molly McDowell van Orange Lions Academy (OLA). Beide duels wisten zij te winnen tegen Landslake Lions. In de finale zelf had Triple ThreaT weinig moeite met OLA. Bij rust stonden ze al met 13 punten voor, en dat zouden er uiteindelijk 17 worden, waardoor Triple ThreaT met 77-60 kampioen werd in de vrouwen onder 21 Eredivisie.

Het balbezit is voor de ploeg uit Haarlem, Triple ThreaT, spelend in het zwart. Het hele seizoen draait de ploeg goed, en Isa Hooiveld laat met een driepunter zien waarom dat zo is. De verdediging staat goed bij Triple ThreaT, en zodoende wordt er verder afstand genomen als Quinta van Schijndel weet te scoren: 10-2. OLA laat het daar niet bij zitten. Iemand die weet wat het is om kampioen te worden, is Quintilla Hidalgo, die in 2022 kampioen werd met MBCA onder 16. Nu schiet ze de driepunter raak om iets terug te doen. Het doet Triple ThreaT niet veel, want het is Roos Warmenhoven die wordt gevonden voor het schot en Triple ThreaT op 19-12 zet na het eerste kwart.

Gelijk bij het ingaan van het tweede kwart weet OLA het afstandsschot te vinden. Keona Douwstra is trefzeker van afstand, maar ziet ook dat aan de andere kant Nicky Hendrix dat ook is. Het spel gaat door en er wordt weer een driepunter gevonden bij OLA. Deze keer is het Milou van Vliet die de achterstand verkleint: 22-18. Triple ThreaT is op tijd bij de les en antwoordt gelijk via Nikki Kleyhorst en Quinta van Schijndel. Het zijn belangrijke baskets die erin gaan, maar bij OLA worden die ook gevonden. OLA zet de achtervolging weer in als Douwstra en Hidalgo onder het bord goed zijn voor het schot. Het verschil is vier punten, maar Triple ThreaT laat het niet verder komen. Op de vrije worplijn weten Quinta van Schijndel en Maya Sirotki wel raad met hun pogingen, en via een and-1 van Hooiveld is Triple ThreaT uitgelopen naar 41-28 bij rust.

Een Haarlemse tussensprint zorgt voor een groter verschil. Dit verschil wordt na rust groter. Als collectief staat Triple ThreaT aan, zowel onder de basket als van afstand. Is het niet Hendrix die scoort, dan wel Nikki Kleyhorst of Isa Hooiveld. Het verschil loopt daardoor al snel op, zeker als Warmenhoven de driepunter erin schiet: 56-35. Daar blijft het niet bij. Warmenhoven heeft een opleving als zij de and-1 verzilvert, en ook Yamaira van der Goes is goed voor de and-1 waardoor het verschil al enorm is opgelopen: 64-39, terwijl Douwstra bij OLA nog goed is voor de jumper.

Het is dan allang niet meer de vraag wie kampioen wordt. Triple ThreaT heeft een ruime marge, wat voldoende is. OLA geeft ondanks dat niet op. Het is Eve Blagrove die goed is voor een driepunter, samen met Douwstra. Het verschil is groot, en in de resterende minuten doet OLA nog wat terug waardoor zij iets dichterbij komen. Douwstra en Hidalgo verkleinen de achterstand nog lichtjes, maar Maud Bastiaansen is met de laatste score goed voor 77-60. Met deze stand mag Triple ThreaT het kampioenschap vieren. Het hele seizoen waren zij de bovenliggende partij en hebben deze titel zodoende waargemaakt.

Reactie plaatsen

Reacties

Jennifer
20 dagen geleden

Super leuk artikel.
Trots op de meiden! 😊