Binnenland dames 2 kampioen van Nederland 2024 in de vrouwen Promotiedivisie

Gepubliceerd op 19 mei 2024 om 19:00

Vorig jaar betrof de finale in Zwolle CobraNova tegenover Binnenland dames 2. Dat was een hele spannende matchup tussen de ploeg uit Voorburg en Barendrecht. In de laatste minuut trok CobraNova toen aan het langste eind, en mocht zich in 2023 kronen tot kampioen. Afgelopen weekend vond de Final Four plaats tussen deze twee teams. In Barendrecht wist Binnenland zowaar thuis te winnen van CobraNova, en ook in voorburg won Barendrecht van de koploper van de Promotiedivisie. Deze keer is het Binnenland dat de bovenliggende partij is in deze Zuid-Hollandse derby. Ook tussen de nummers twee en drie in de Promotiedivisie zijn er opvallende ontwikkelingen geweest. De nummer drie BC Apollo Amsterdam wist in de Apollohal met 84-28 te winnen van de nummer twee EBBC Den Bosch. Dat was al meer dan voldoende, want in Den Bosch kon EBBC het tij niet meer keren. In de finale wist Binnenland op het juiste moment toe te slaan. Bij Apollo wilde het afstandsschot er niet in gaan. Dat was de grote oorzaak dat de hoofdstedelingen niet in de wedstrijd komen komen. Binnenland wint op meer ervarenheid met 53-67 en is de nieuwe kampioen in de Promotiedivisie.

Na de tip-off is het gelijk zoeken naar de fysieke kracht van Maaike van Zeijl. De kracht van de talentvolle forward uit zich direct in een mooie openingsscore in de wedstrijd. Binnenland gaat meteen door met de inleggers van Michelle Zantman en Lisa van Dalsum. Zo blijft de voorsprong voor de ploeg uit Barendrecht intact, al is het Apollo dat antwoordt via de drive naar de basket van Gaby Prepost: 8-9. Ook van afstand kan Binnenland een mooie score verzilveren. De schoten van Lisa van den Adel en Tété Bartelds zorgen voor een eerste verschil in de wedstrijd: 9-16. Het blijft een spelletje van weglopen en terugkomen. Wederom komt Apollo terug via een sterke Jet Versloot in het eerste kwart. Met een driepunter zorgt ze voor een kleiner verschil na het eerste kwart: 18-22 voor Binnenland.

Er wordt scherp geschoten door Binnenland. Anna van Dalsum is een schutter, iemand aan wie je het schot kunt toevertrouwen. Samen met Van den Adel wordt het verschil groter: 25-34. Apollo loopt zich vast in de verdediging van Binnenland. Hierdoor komen zij niet dichterbij, maar via Jip Halewijn komt er enig verweer in de Amsterdamse formatie. De ervaring van Van den Adel en Eline Kasius geeft in meerdere opzichten de doorslag bij rust: 30-38 voor Binnenland.

Apollo lijkt na rust terug te komen in de wedstrijd. Daarvoor zoeken ze opnieuw naar Jet Versloot. Doordat veel schoten misgaan, komt Apollo niet dichterbij Binnenland. Opnieuw wordt de driepunter van Anna van Dalsum gevonden, en opnieuw is Kasius onder het bord sterk. Dat betekent dat Binnenland aan de leiding gaat met tien punten verschil, en dat worden er even later zelfs 14 als Zantman goed is voor een driepunter. Het scherpe schieten en de sterke verdediging maken het verschil in het derde kwart.

In het vierde kwart laat Binnenland Apollo het gevoel krijgen dat ze weer in de wedstrijd kunnen komen. Het is dat Apollo erg veel driepunters mist, want anders was het verschil veel kleiner geweest. Nina Boekhoudt geeft het ondanks alles nog niet op. Met een driepunter verkleint ze het verschil tot 11 punten, maar de bevrijding voor Binnenland komt als Gabriëlle van den Bosch er twee belangrijke driepunters in schiet. Het winnen van deze wedstrijd wordt dan werkelijkheid, met 16 punten voor Lisa van den Adel. Binnenland wint uiteindelijk de finale met 53-67 en is daarmee de kersverse kampioen in de Promotiedivisie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.