High Five onder 18 2 wint met ruime cijfers van Vlijmscherp

Gepubliceerd op 15 april 2024 om 09:00

Al een lange tijd was bekend dat de onder 18 2 mannen van High Five in Tilburg kampioen zouden geworden in de Tweede Divisie competitie. De laatste wedstrijd die op het programma stond was tegen Vlijmscherp onder 18. De bezoekers uit Vlijmen hadden het zwaar, zeker na de tussensprint die High Five plaatste in het derde kwart. De thuisploeg wist zodoende te winnen en het seizoen met 85-63 als kampioen af te sluiten.

In deze laatste wedstrijd gaan de bezoekers goed van start. Via de pass van Jaydon Samwel is het Job Mengens die de eerst treffer onder het bord af weet te maken. High Five komt in de eerste minuten moeilijk tot een goede aanval, en bij Vlijmscherp lukt het beter als Mengens wederom scoort, een driepunter dit keer: 0-5. Vanaf dat moment gaat het beter bij de thuisploeg. De bal gaat sneller rond, en de open man wordt sneller gevonden. Younes Khayati weet met een driepunter voor verweer te zorgen namens High Five. In deze fase van de wedstrijd gaat het bij High Five de goede kant op. Ze zijn beweeglijker in de aanval, tactischer in het nemen van schoten, en komen zodoende goed in de wedstrijd. De inbreng van Yorrick van der Boom en Tycho Scholte zorgt voor een voorsprong voor de Tilburgse formatie: 12-6. Vlijmscherp ziet het goede begin van zich wegnemen, en gaat forceert spelen. Dit leidt tot balverlies aan hun kant, en bij High Five gaat het steeds beter lopen. Scholte is wederom goed van afstand. Opnieuw pakt High Five de steal, en is het Van der Boom die 17-9 na het eerste kwart op het bord dunkt.

Het begin van het tweede kwart is eveneens voor de thuisploeg. Wes van de Logt begint sterk, en van daaruit is het Jamie Cheng die aanvult in de scoreproductie van High Five: 21-9. Deed Vlijmscherp dan helemaal niets terug? Dat zeker niet, sterker nog; ze plaatsen zelfs een 10-0 run. Het is Sylvester Lovrinovic die de ban breekt met een driepunter voor de bezoekers. High Five gaat slordiger spelen, en dat leidt uiteindelijk tot balverlies waardoor Lovrinovic opnieuw met succes kan aanleggen voor de driepunter. Een belangrijke impuls, ziet ook coach Tim de Rooij. High Five zoekt naar nieuwe mogelijkheden, maar scoort niet meer zo makkelijk zoals gaandeweg het eerste kwart het geval was. Vlijmscherp kan dichterbij komen, en komt ook dichterbij. Cas van Herpen gaat omhoog en scoort waardoor de 10-0 run is gerealiseerd: 21-19. Coach Tim Veldhuis wil de boel op orde brengen bij de thuisploeg en neemt een time-out. Het lijkt effect te hebben. Opnieuw wordt gezocht naar Van der Boom die met een driepunter weer voor wat ruimte zorgt bij High Five. Er wordt beter verdedigd, en de inbreng van Scholte en Van de Logt zorgt voor een 35-24 stand bij rust voor de thuisploeg.

Na rust openen beide teams met een driepunter de tweede helft. Bij High Five is het Melvin Schoonen die trefzeker is, en dat is Jaydon Samwel aan de andere kant. Nadat beide teams om en om weten te scoren in de aanval, gaat High Five op een gegeven moment afstand nemen als Schoonen op schot is vanaf de driepuntslijn in het derde kwart. Zijn drie driepunters laten de thuisploeg uitlopen naar 59-41. Het verschil is al gemaakt, en dat wordt alleen maar groter als Scholte ook goed is voor drie punten. Het driepuntsschot blijft vallen. Ook Khayati is goed voor het afstandsschot, en dan loopt het verschil op. High Five blijft dynamisch in de aanval, en daardoor komen ze tot meerdere geslaagde aanvallen. Onder het bord zijn ze behendig, getuige de drive van Kobe Pascua naar de basket. Het verschil gaat naar de 30 punten, maar Vlijmscherp gaat nog één wat doen in de aanval. Nog één keer is Lovrinovic goed voor de driepunter, maar High Five gaat de laatste wedstrijd met 85-63 winnen en sluiten zo hun succesvolle seizoen af met een kampioenschap.