Damesteam van Hoppers pakt ruime overwinning

Gepubliceerd op 3 april 2024 om 12:00

Dinsdagavond nam het damesteam van Hoppers uit Hoorn het op tegen Volendam. In de eerste helft bleven beide teams dicht bij elkaar, maar het schutterswerk van de thuisploeg nam steeds meer toe. Vooral Linda Bijl was goed voor 22 punten en vier driepunters, zoals ze het hele seizoen heeft laten zien. Hierdoor wist Hoppers steeds verder uit te lopen, uiteindelijk naar een 47-30 overwinning.

In het begin ontlopen beide teams elkaar niet. Volendam pakt veel aanvallende rebounds, en Gabriëlle Silven opent de score namens Volendam. Hoppers antwoordt snel. Linda Bijl toont niet alleen haar scherpe schot, maar weet ook haar medespeelsters te vinden. Met een mooie pass bereikt ze Dawn Klaij, die onder de basket scoort. Bijl laat vervolgens haar schutterskwaliteiten zien met een driepunter, waardoor Hoppers op 5-2 komt. Volendam heeft moeite met de verdediging, vooral onder de basket waar Marit Schneiders en Bianca Vendrig sterk verdedigen. Als Hoppers weer aanvalt, weet Vendrig wel raad met deze kans en vergroot ze de voorsprong voor de thuisploeg. Na een time-out probeert Volendam terug te komen. Langere aanvallen worden opgezet, en via Eva Sandstra en Ashley Kwakman verkleinen ze het verschil. Hoppers laat het echter niet verder komen. Laura van Hal verdedigt sterk onder de basket, en Bijl blijft scoren. Met haar zeven punten in het eerste kwart zet ze Hoppers op een 13-8 voorsprong na tien minuten.

Bijl gaat door met scoren. Nadat Maria en Eva Sandstra voor Volendam hebben gescoord, vergroot Bijl het verschil weer met een driepunter. Hoewel Volendam meer rebounds pakt, is Hoppers beter in het schieten. Klaij scoort opnieuw onder de basket, waardoor de thuisploeg de voorsprong uitbreidt naar negen punten. In de laatste seconden profiteert Volendam van balverlies en scoort Katie Binken, waardoor Hoppers met 23-18 voor staat bij rust.

Dawn Klaij gaat omhoog voor twee punten

Na rust loopt het verschil snel op in het voordeel van de thuisploeg. Opnieuw is Linda Bijl op schot, met haar derde driepunter vergroot ze het verschil naar tien punten. Volendam heeft moeite in de aanval, terwijl Hoppers verder uitloopt wanneer ook Wendy Smit scoort. Het zijn Smit en Bijl die blijven scoren, en Bijl's vierde driepunter zorgt voor een definitieve voorsprong van 38-21. Aan het einde van de wedstrijd spelen Dawn Klaij en Loïs Straaijer sterk, en maken ze het verschil in deze wedstrijd. Hoppers wint met 47-30 en blijft daarmee in de top van de Vierde Divisie.