Grootse overwinning voor Lokomotief mannen onder 19 in de bekerfinale

Gepubliceerd op 25 maart 2024 om 12:00

Het schutterswerk van Tristan Wildering liet zich in het eerste kwart al gelden namens Lokomotief uit Rijswijk. De onder 19 ploeg kon zodoende al vroegtijdig afstand nemen van Basketball Academy Utrecht. Ondanks dat Utrecht in het tweede helft nog terugkwam, konden zij een volgende run van Lokomotief niet meer overbruggen. De ploeg uit Rijswijk pakt met 58-90 daardoor de Basketball Cup in de onder 19 Eredivisie.

Via een rechte oversteek weet Tristan Wildering de backdoor te nemen en voor de eerste Rijswijkse score te zorgen. Ondanks het verweer van Yuri Voppen is het Wildering die met een verre driepunter opnieuw een impuls geeft aan Lokomotief. Scorend gaat het de ploeg uit Rijswijk goed af, getuige de confrontatie van Selwyn Strijdhaftig. In de beginfase blijft Utrecht goed bij. Het is Frank Schipper die in tweede instantie zorgt voor een sterke treffer: 9-9. Afstand nemen begint bij Lokomotief als Wildering meerdere vrije worpen verzilvert en Tycho Zwijnenburg de driepunter weet te vinden: 13-21. Ondanks deze treffers maakt Lokomotief een aantal persoonlijke fouten. Juist daardoor weten Younes Mahtala en Kamal van der Does het verschil terug te dringen tot 17-21 na het eerste kwart. Utrecht start ook sterk via Frank Schipper, en weet via vrije worpen van Boaz Hoeveman gelijk te komen. Lang zou het niet bij een gelijke stand blijven. Via Artur Tymyniuk en de driepunter van Wildering weet Lokomotief weer het voordeel te pakken. Een nieuwe voorsprong is snel het geval voor Lokomotief. Verdedigend houden ze Utrecht van scoren af, en via Denchellyno Everkes is het verschil al snel 15 punten: 27-42. Lokomotief houdt Utrecht op afstand. Via Job Groenendijk en Zwijnenburg lukt dat ook bij een ruststand van 29-45.

Gelijk na rust is Tristan Wildering aan het kanon. Zijn inbreng na rust, twee driepunters, zet het verschil op bijna 20 punten. Daar komen even later nog twee driepunters bij, en zodoende wordt de wedstrijd steeds meer een formaliteit. In de resterende minuten is een goede positie weggelegd voor Tycho Zwijnenburg en Xavier Anicet die het verschil verder laten groeien. Het is dan allang niet meer de vraag wie de Basketball Cup gaat winnen. Dat wordt Lokomotief onder 19 met 58-90 en pakken daarmee ruimschoots deze landelijke prijs.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.