UBALL onder 16 geen moment in gevaar in de finale van de Basketball Cup

Gepubliceerd op 25 maart 2024 om 09:00

Tracks Parkstad onder 16 uit Hoensbroek heeft het gepresteerd om in de finale van de Basketball Cup terecht te komen. Via Lokomotief, QSTA United en en Celeritas Donar staan ze nu in de finale tegen UBALL uit Utrecht. De Utrechtse formatie doet het erg goed in de onder 16 Eredivisie. Dat was in de finale van de Basketball Cup terug te zien. Al gelijk nam Utrecht een voorsprong, ook omdat Tracks Parkstad er haast geen veldscore in kreeg in de eerste helft. Het verschil was in de eerste helft al gemaakt, en zou uiteindelijk met 62-96 in het voordeel zijn van Utrecht waardoor zij de beker winnen in de onder 16 Eredivisie.

Het bezoekende team speelt vandaag met de naam UBALL. Zij beginnen goed aan de wedstrijd via een strakke pass van Elias Besana op de insnijdende Max Roels. Tracks Parkstad uit Hoensbroek wordt gesteund door veel aanhang, en zij zien dat diezelfde Max Roels namens UBALL de driepunter erin schiet. Het is voorlopig Tracks Parkstad dat enkel via de vrije worp lijn kan scoren, aangezien de rest van de schotpogingen (waarvan sommige volledig open) er gewoon niet in gaan. Ook in de rebounds is Utrecht heer en meester. Lex Caverle tilt het verschil langzaam op als hij onder het bord zijn kracht gaat gebruiken. Daar blijft het niet bij, want via een driepunter van Marcus Geurtsen gaat UBALL al vroeg in de wedstrijd uitlopen naar 5-16, en nog altijd is er geen veldscore geweest aan de kant van Tracks Parkstad. Daar komt na acht minuten spelen verandering in als Dimitry Lahaisky onder het bord sterk afrondt. Het deert UBALL niet, en via Caverle staat het 8-19 na het eerste kwart, waarbij hij al op tien punten komt. Steeds wanneer Tracks Parkstad lijkt te scoren gebeurt het niet. Een drie tegen één situatie in de aanval van Tracks Parkstad wordt eenvoudig teniet gedaan. Op deze manier kan Utrecht verder uitlopen, en doet dat ook als Morris Bout vanuit de hoek de jumper weet raak te schieten. Nog altijd zijn het de vrije worpen waardoor Tracks Parkstad tot scoren komt, en Utrecht blijft raak schieten als Besana de driepunter erin schiet: 13-26. Op dat moment gaat Tracks Parkstad naar betere aanvallen. Via opnieuw Lahaisky lukt het, en via een steal en score van Kaan Damatoglu wordt het verschil verkleint naar 17-26. Toch bezwijkt UBALL niet aan deze tegenaanval. Het zijn Besana en Skye Bergens die terug antwoorden onder het bord waardoor het verschil weer 15 punten is. UBALL heeft Lex Cavelre die met 20 punten een fantastische eerste helft speelt. Zijn inbreng en de and-1 van Quint van Ooijen tekenen de ruststand van 23-48 voor Utrecht.

Het verschil is al gemaakt bij rust. Het rebounden blijft goed gaan bij Utrecht, getuige de aanvallende rebound en score van Van Ooijen. Na rust lukt het bij Tracks Parkstad ook vanaf de driepuntslijn via Stef Janssen. Utrecht gaat door met een pass van Kyan Kasmo op Cavelre die gewoon door gaat met scoren, en het verschil al op meer dan 30 punten zet: 26-58. Het verschil wordt groter en groter, wederom door Cavelre: 30-67. Tracks Parkstad scoort iets beter, maar UBALL heeft het schot in deze wedstrijd getuige de driepunter van Besana: 36-78 na het derde kwart. Het is allang een formaliteit, en aan het begin van de wedstrijd mist Tracks Parkstad opnieuw open inleggers. Pas in de laatste acht minuten gaat het wat beter. Floyd van de Mortel begint met de eerste score wat toch een begin zou zijn van een lichte serie scores. Dimitry Lahaisky schiet er vervolgens nog een driepunter in, maar ondanks dat het wat beter gaat, gaat UBALL de beker van 2024 winnen. Het wordt 62-96 wat duidt op een ruimschootse overwinning in de onder 16 Basketball Cup.