Collectieve zege van BC Shooters onder 14 op Lokomotief

Gepubliceerd op 10 maart 2024 om 14:00

Op aanvallend, reboundend en verdedigend vlak hebben de onder 14 meiden van BC Shooters gedomineerd tegen de bezoekers Lokomotief uit Rijswijk. Er werd goed geschoten, sterk gedoken voor elke bal en voor elke mogelijkheid. Hierdoor kwam een ruime overwinning voor de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg niet meer in gevaar.

Na een moeilijk begin met hier en daar wat balverlies herstelde de formatie uit de provincie Utrecht zich goed. Het is Carlijn van de Geest die snel naar de basket snijdt en namens de thuisploeg opent. Zoals gezegd wordt er met scherp geschoten, en dat bewijst Ilse Beukers met meerdere jumpers vanuit de linkerhoek. Lokomotief wordt goed verdedigd door de lengte van Daphne Schaap en Leah Beukers. Van daaruit is het Eliza Heinen die haar snelheid inzet en een and-1 weet te benutten. Via een 11-0 run loopt Shooters uit naar een voorsprong van negen punten, en ze gaan door. Schaap weet meerdere rebounds te pakken en scoort vanuit de aanvallende rebound. Ook Heinen gaat goed door in het eerste kwart. Ze wordt afgelost door Ise Koelewijn, die omhoog gaat voor het schot en eveneens trefzeker is: 15-5. Lokomotief gaat desondanks ook door met scoren. Via een pass wordt Kiara Binnendijk gevonden en scoort. Terug bij de thuisploeg is Elise Kok. Ze is een tijdje geblesseerd geweest, maar gaat met haar behendigheid goed naar de basket en zorgt voor 17-7 na het eerste kwart. Kok wil laten zien dat ze terug is. Een nieuwe drive is wederom het geval, en na de steal van Shooters is het Kok die op een sterke manier verdergaat. Niet één, twee maar drie keer doet ze hetzelfde: 25-11. Het verschil wordt steeds groter, al scoort Lokomotief via Stella Minica een driepunter raak. Een nieuwe tactiek van Shooters heeft succes. Dit keer worden de lange speelsters ingezet. Mila de Feijter maakt het Lokomotief in de verdediging lastig. Daphne Schaap is in de eerste helft al goed voor acht rebounds, en Leah Beukers voegt daar nog zeven stuks aan toe. Hun inbreng onder het bord zorgt voor 33-19 voor Shooters bij rust. Na rust is het zoeken naar Kok, en wederom wordt zij gevonden. Shooters opent sterk als Eliza Heinen omhoog gaat naar de basket en de and-1 weet te verzilveren. Het verschil is daardoor al 20 punten, maar ondanks dat vindt Lokomotief een tussensprint die in zijn geheel wordt ingezet door Kiara Binnendijk. Met haar kracht is het verschil binnen de kortste keren nog maar 12 punten. Coach Chantal Heinen neemt al gauw een time-out om alles te herstellen. Dat lukt als opnieuw Heinen en Leah Beukers hun schoten op tijd vinden. Voornamelijk Heinen is bezig aan een sterk derde kwart waarin ze 12 punten maakt. Het verschil loopt alweer op naar meer dan 20 punten: 55-33 na het derde kwart. Het zoeken is opnieuw naar Heinen die scoort. Zij komt daarmee op 19 punten in de wedstrijd. Er is een goed laatste kwart weggelegd voor Ilse Beukers. Zij neemt de scorende positie van Heinen over en laat het verschil steeds meer groeien. Een collectief aan speelsters weet elkaar goed af te lossen. Ilse Beukers komt daarmee op 18 punten in de wedstrijd, en via Ise Bonneveld weet Shooters te winnen van Lokomotief met 73-41 en bemachtigt daarmee de vierde plek in de onder 14 Eredivisie.