Landslake Lions onder 12 pakt ruime overwinning

Gepubliceerd op 4 maart 2024 om 09:00

Gedurende de wedstrijd wisten de meiden onder 12 van Landslake Lions uit te lopen naar een grotere voorsprong tegen BC Flying Oost. De thuisploeg uit Landsmeer ging sterk naar het bord en wint dankzij meerdere acties met 42-24.

De bezoekers openen de wedstrijd goed met een driepunter van Merle Torres, maar al snel slaat Landslake Lions toe via een mooie pass van Livia van den Hoek naar Lilia Hamdani, die goed afrondt onder het bord. Flying Oost krijgt het moeilijker in de aanval, en de thuisploeg lijkt een sterker moment te hebben. Dana Helversteijn is trefzeker van afstand en bewijst dat met een driepunter. Een reeks scores volgt bij Landslake Lions. Helversteijn gaat door en wordt geholpen door Jelka Winkel, die sterk naar de basket gaat. Bij Landslake Lions gaat het steeds beter. Ze pakken meerdere steals en zijn beter in het rebounden en afronden van de schoten. Geleid door Sera Aktas en Helversteijn gaat de thuisploeg er met 21-12 vandoor.

Na rust verandert het beeld van de wedstrijd niet. Sarah Langereis, samen met Jodymae Lieverst, verdedigt goed waardoor er veel balbezit ontstaat voor de thuisploeg. Het verschil wordt daardoor groter, ook als Janna Roodenburg, samen met Aktas en Helversteijn, goed is voor een aanvallende impuls. Het verschil is daardoor 18 punten bij 32-14 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Toch zet Flying Oost nog één keer aan als Hanna Glania wordt gevonden en scoort: 34-22. Met nog zeven minuten te spelen kunnen de bezoekers dichterbij komen, maar Anna Mijs Koopen en Noor van den Berg zorgen dankzij een goede verdediging voor beperkte aanvallen bij Flying Oost. Jelka Winkel en Lilia Hamdani weten weer te scoren waardoor een ruime overwinning voor Landslake niet meer in gevaar komt. Ze winnen met 42-24 en pakken daarmee weer een gewenste overwinning.

Reactie plaatsen

Reacties

Nassima
een maand geleden

Wat een leuke wedstrijd, de meiden lijken op een klein Leeuwinnen, het samen spelen en mooi afronding van een actie is prachtig…we zijn heel trots op ons leeuwinnen👏❤️

Marijke en Gerrie
een maand geleden

Wat een leuk stukje over deze jonge basketballertjes. Zet hem op meiden, jullie zijn een leuk team.