Ruime zege voor Groene Uilen dames 2

Gepubliceerd op 12 november 2023 om 08:30

Gelijk in het eerste kwart namen de dames van Groene Uilen 2 afstand van Twente Buzzards dames 1. Loïs Sinnige scoorde in de beginfase gelijk tien punten oprij, en zou uiteindelijk op maar liefst 31 punten eindigen. Verder gaf het samenspel van Groene Uilen de doorslag, en werd het 79-50 voor de Groningers.

Groene Uilen is er vanaf het begin goed bij. Mar Trullas is snel met de bal, en dribbelt gelijk twee keer met snelheid naar de basket om de wedstrijd te openen. In de verdediging zit de thuisploeg strak op de aanval van Twente Buzzards. Loïs Sinnige is goed voor gemiddeld 23 punten namens Groene Uilen, en bewijst haar inbrengt op deze manier gelijk met tien punten oprij. Naar de basket is ze niet af te stoppen, en na twee driepunters oprij van Sinnige sprint Groene Uilen naar een 14-3 voorsprong. Twente Buzzards krijgt het schot er niet in, en dat lukt Leanne Hoogeveen aan de andere kant wel. Zo is de voorsprong al groot voor de Groningers, al scoort Twente Buzzards nog een and-1 via Susan Nijboer: 16-5 na het eerste kwart. De bezoekers lijken dichterbij te komen. Nadine Koekkoek is sterk naar de basket, en samen met Yoni Fahrendorf zorgt ze voor 16-10. Op dat moment wil Groene Uilen er weer vandoor, en dat lukt via de driepunter van Pien Klein Goldewijk. Yara van de Kreke gaat op dat moment ook naar de basket om namens Groene Uilen te willen scoren. Na de score van Marjolein Haan bij de bezoekers regent het driepunters aan de kant van Groene Uilen. Loïs Sinnige is de eerste die daaraan begint, haar derde driepunter. Na haar schot zijn ook Anna Belfadla en Leanne Hoogeveen trefzeker, en tillen het verschil op naar 30-14. Nog is Groene Uilen niet klaar. Na de inbreng van Sinnige (18 punten bij rust), een and-1 en een drive naar de basket, staat er een andere kracht op: Kim Zwiers. Eerst is ze goed voor een floater na de steal, en gelijk daarna schiet ze twee driepunters oprij erin. Deze inbreng zorgt voor een 43-19 voorsprong voor Groene Uilen bij rust.

Ook na rust is het zoeken naar Loïs Sinnige die een geweldige inbreng realiseert voor Groene Uilen. Onder het bord is ze sterk, net als haar wendbaarheid die de Groningse formatie extra kracht geeft. Naast Sinnige zien we ook Trullas beschikken over behendigheid en snelheid. Zij zorgt voor een extra impuls in de aanval met haar drives naar de basket. Als gebundelde krachten weet Groene Uilen verder weg te lopen. Onder het bord zijn het Yara van de Kreke, Rianne Joling en Laura Huizinga die samen met Loïs Sinnige de klus weten te klaren. Zoals gezegd, Groene Uilen speelt als collectief. Twente Buzzards doet wat terug als zij Koekkoek en Nijboer op sterke wijze vindt in de dribbel. De thuisploeg pakt met 79-50 een overtuigende overwinning en blijft daardoor derde in de Tweede Divisie competitie.