Sterke opening van het seizoen voor Binnenland onder 14

Gepubliceerd op 17 september 2023 om 10:00

We blijven in de Eerste Divisie, en wel in de onder 14 competitie. Daar speelde MBCA onder 14 2 tegen het eerste onder 14 team van Binnenland uit Barendrecht. De bezoekers uit Zuid-Holland kenden een geweldige start in aanvallend opzicht. Dat zette de toon richting een grote voorsprong, welke Binnenland niet meer weggaf. Zij wonnen de eerste wedstrijd met 39-58 dankzij een sterk collectief.

Gelijk na de tip-off is het Benjamin van der Mijn die namens MBCA het beste opent middels een drive naar de basket. Daar laat Binnenland het niet bij zitten. Milan Gavic laat eveneens zien hoe je naar de basket kan driven. Zijn score is een impuls voor iets moois wat Binnenland te wachten staat. MBCA komt moeilijk tot scoren, en bij Binnenland gaat dat makkelijker. Finn van der Helm is eveneens sterk in de afronding, en via een driepunter van Moses Schenkhuizen komt Binnenland binnen een paar minuten op een 2-7 voorsprong te staan. De bezoekers verdedigen sterk, waarbij Lynn Kasius veel steals pakt. Ze zet zich in aanvallend opzicht ook sterk in, en schiet Binnenland naar een grotere voorsprong. Bij MBCA lukt steeds minder in de aanval, en bij Binnenland des te meer. De jumpers van Alex Davtyan en Yorick van 't Holt zorgen voor het vergroten van de voorsprong, en de wendbaarheid van Yentley van der Burg laat een 6-22 stand na het eerste kwart op het bord zetten. Binnenland heeft hiermee de toon gezet, maar ziet dat MBCA aan het begin van het tweede kwart sterk terugkomt. Via Jordan van Kanten en de schoten van Van der Mijn is het verschil zowaar nog maar acht punten: 14-22. Even lijkt het erop dat MBCA antwoord heeft gevonden op de aanval van Binnenland, maar daar denkt Yentley van der Burg anders over. Op het belangrijke moment slaat hij toe met een driepunter. Opnieuw is dat een teken dat Binnenland gaat uitlopen, ook via verdedigende stops van Twan van Vliet en Alen Mesic. Naast het schot van Lars Versteeg is het Moses Schenkhuizen die voor een grote run zorgt. Hij gaat de ploeg voor in de strijd, naast het reboundende werk. Hij verdubbelt de voorsprong via een drive naar de basket: 16-32. MBCA probeert het, maar ziet dat de schoten geen doeltreffen. Bij Schenkhuizen lukt dat wel. Een driepunter van hem (acht punten oprij) zorgt voor een 16-37 stand bij rust voor de bezoekers uit Barendrecht.

Opnieuw is het MBCA dat sterk begint, en wederom via het schot van Benjamin van der Mijn. Hij lijkt er goed doorheen te komen, maar daar blijft het bij de thuisploeg dan ook bij. Binnenland speelt als collectief, en heeft meerdere opties in aanvallend opzicht. Een sterk derde kwart is weggelegd voor Yentley van der Burg, die schot na schot erin schiet. Dat tekent de veerkracht van de thuisploeg in deze wedstrijd. Vervolgens wil het bij beide teams in de aanval niet meer lukken, maar de stand verandert daar niet door. Dylan Plaizier en Finn van der Helm zorgen voor de laatste scores in de wedstrijd. Binnenland wint haar eerste wedstrijd in de onder 14 Eerste Divisie met 39-58, en kan als collectief koers zetten op een mooi vervolg gedurende dit seizoen.