Ruime overwinning voor de Orange Lions dames onder 16

Gepubliceerd op 19 augustus 2023 om 16:00

Het tweede kwart zette de toon voor de overwinning van het onder 16 damesteam van de Orange Lions. Hoewel topscorer Mia Lieverst vanwege een blessure niet speelde, droegen de andere meiden bij aan de 41-63 overwinning op Oostenrijk.

In het eerste kwart is het Quintilla Hidalgo die na de score van Olivia Rebhahn-Roither de leiding neemt voor de Lions. Haar bijdrage, samen met een steal van Irene Wassink, resulteert in een stand van 10-13 wanneer Eve Blagrove converteert vanuit de steal. Op het veld heeft Shanté Vermeulen zich bewezen als een echte strijder. Bij Landslake Lions en MBCA Amstelveen stond ze bekend als een driepuntsschutter en nu bewijst ze zich namens de Orange Lions. Haar driepunter vergroot het verschil, en dankzij een fraaie pass van Annefleur Meijers brengt Mex Sjollema de score op 12-18 aan het einde van het eerste kwart.

Vervolgens blijven de Lions de leiding behouden. Shanté Vermeulen is alomtegenwoordig, zowel in steals, assists als verdediging. Annefleur Meijers opent met een driepunter, wat het startsein is voor een reeks punten voor de Lions. Meijers is eveneens een sterke schakel, en Raquel van Dijk vergroot het verschil naar 20 punten na een steal van Romy Jansen: 14-34. Alsof dat nog niet genoeg is, volgen er nog twee driepunters, één van Quintilla Hidalgo en één van Aiyana Tjon-a-Meeuw. De Lions hebben al een comfortabele voorsprong en gaan met een aanzienlijk verschil de rust in, mede dankzij een driepunter van Mimi van Stein: 22-47.

In het derde kwart verloopt het anders. De Lions scoren nauwelijks meer, slechts vier punten in de eerste twee minuten via Sasha Postma. Oostenrijk scoort ook niet frequent, hoogstens met een driepunter van Paulina Hofer, waardoor het verschil weer 20 punten wordt. In het laatste kwart herstellen de Lions zich, dankzij scores van Mimi van Stein en Irene Wassink. Vermeulen pakt nog een steal, waardoor de Lions niet meer in gevaar komen. Ze winnen overtuigend met 41-63 van Oostenrijk.