Orange Lions mannen onder 16 sluit EK af met winst tegen Oostenrijk

Gepubliceerd op 14 augustus 2023 om 16:30

De onder 16 mannen van de Orange Lions hadden een moeilijke start tijdens het onder 16 EK in de B divisie. Vanaf de wedstrijd tegen Ierland begon de reeks overwinning, welke voor de derde keer oprij een feit was tegen Oostenrijk. Vlak voor en na rust zetten de Lions de toon, en wonnen uiteindelijk ruim met 58-76.

De Orange Lions beginnen sterk via Jayden Anike. Hij gaat zijn ploeg voor in de strijd en zorgt voor 0-7. Daar laat Oostenrijk het niet bij zitten. Konstantin Sauer verkleint het verschil met een driepunter. In de volgende aanval doet Sauer hetzelfde waardoor Oostenrijk met 11-9 de voorsprong pakt. De Lions herstellen gelijk. Endurance Aiyamenkhue is de center namens oranje onder 16. Hij zorgt voor een nieuwe voorsprong voor de Lions, en zorgt voor meerdere rebounds waardoor er nieuwe kansen ontstaan. Een nieuwe kans komt via Eise van Wayenburg, die het afgelopen seizoen nog bij ZZ Leiden in de juist speelde. De Lions pakken door. Een driepunter van Benjamin Koolmees is een teken daarvan. De voorsprong van de Lions groeit naar 10 punten. Het blijft de goede kant opgaan voor de Lions. Dominic Mack zorgt met zijn inbreng voor een ruststand van 12 punten voor de Lions: 28-40.

Diezelfde Dominic Mack opent ook optimaal de tweede helft met een driepunter, en Wessel Vankan herhaalt datzelfde trucje. De Lions staan comfortabel voor. Het driepuntsschot wordt hun wapen. Edwin Nanninga is eveneens goed voor afstandsschoten. De voorsprong groeit naar meer dan 20 punten, en daar blijft het niet bij. Ook Mack en Chermano van la Parra schieten raak. Een overwinning staat de Lions niet in de weg, ondanks het verweer van Oostenrijk. Een grote voorsprong blijft intact, en zal uiteindelijk 58-76 zijn voor de Lions die daarmee het EK met drie overwinningen oprij afsluiten.