Orange Lions rolstoelbasketbalsters winnen tweede duel op de European Para Championships

Gepubliceerd op 12 augustus 2023 om 22:00

Het was een sfeervolle zaterdagochtend in Ahoy Rotterdam, waar sinds 8 augustus 2023 de European Para Championships wordt gehouden. Allerlei sporten vinden in het evenementencomplex plaats, waaronder rolstoelbasketbal. Voor eigen publiek kunnen de Nederlandse rolstoelbasketbalsters opnieuw succes boeken. Eerder dit jaar werden de dames wereldkampioen, en ook aan dit EK zijn ze goed begonnen. Hun eerste wedstrijd wonnen ze met 97-35 van Frankrijk, en ook tegen Duitsland werd met ruime cijfers gewonnen, namelijk met 30-75.

Aan het begin van de wedstrijd zoeken de Lions gelijk hun scorende tandem op: Bo Kramer en Mariska Beijer. Hun inbreng en die van Svenja Mayer aan Duitse kant zorgt voor 6-6. Daarna gaan de Lions eroverheen. Beijer is enorm sterk, en meerdere schoten van haar zorgen voor een 6-15 voorsprong voor de Lions na het eerste kwart. Ook in het tweede kwart blijft Beijer weergaloos. Haar schoten, waaronder and-1's en die van Julia van der Sprong, Chèr Korver en Xena Wimmenhoeve laten de Lions uitlopen naar een groter verschil. Duitsland komt er totaal niet aan te pas, en de Lions des te meer. Hierdoor staan ze met 14-36 voor bij rust.

Na rust is het niet anders. Beijer komt al snel op 31 punten, maar ook Van der Sprong, Wimmenhoeve en Ilse Arts doen een duit in het zakje. Julia van der Sprong is in het derde kwart nog goed voor een driepunter. Ook de andere speelsters laten zien wat ze waard zijn: Jitske Visser en Anouk Taggenbrock in de verdediging, Lindsay Frelink en Carina de Rooij middels hun passes en Saskia Pronk en Ylonne Post op scorend gebied. Als team spelen de Lions het klaar, en winnen met 30-75 van Duitsland; op overtuigende wijze.