Orange Lions dames onder 20 op overtuigende wijze naar de halve finale van het basketbal EK

Gepubliceerd op 4 augustus 2023 om 21:15

De hele wedstrijd namen de Orange Lions op overtuigende wijze de leiding in de kwartfinale tegen Noorwegen. De onder 20 leeuwinnen speelden als collectief basketbal, en kregen gaandeweg de wedstrijd de smaak steeds meer te pakken. Met 59-86 plaatsen zij zich voor de halve finale op het onder 20 basketbal EK in de B divisie.

Het is Jaleesa Molina die overtuigend de rebound pakt en de eerste inlegger verzilvert. De Lions zijn sterk, met name vanaf de driepuntslijn. Pien Steenbergen tekent met een afstandsschot voor een 3-9 voorsprong voor de Lions. Het schot van afstand blijft vallen, zeker als Marèll Glaubitz in stelling wordt gebracht. Met twee driepunters oprij zorgt ze voor een 16-23 voorsprong na het eerste kwart. De Lions gaan door. Reboundend hebben ze Lotte van Kruistum en Lotte Toornstra, Roos Warmenhoven voert in de verdediging de druk op, en de driepunters blijven doorgaan; en wel via Glaubitz, Iris Vennema en Jade Brughuis. Het verschil wordt 12 punten, maar Noorwegen heeft Aurora Sørbye die haar schutterskwaliteit toont en Noorwegen weer dichterbij de Lions zet: 30-36. Daar laten de Lions het niet bij zitten. Steenbergen gaat door, en zorgt voor een 32-41 voorsprong voor de Lions bij rust.

Na rust lopen de Lions helemaal weg van Noorwegen. Reboundend is het Jasmijn de Ceuninck van Capelle die sterk is, en Quinta van Schijndel gaat driepunters schieten en drives verzilveren. Onder het bord ziet het spel er ook verzorgd uit. Molina krikt samen van Van Kruistum en Toornstra het verschil op. Het verschil wordt 20 punten, 30 punten en Noorwegen komt geen moment in de wedstrijd. De Lions overtuigen, en plaatsen zich voor de halve finale door met 59-86 te winnen van Noorwegen.