Er blijft gewonnen worden door de Orange Lions Rollers

Gepubliceerd op 14 juni 2023 om 20:00

Zowel de Nederlandse mannen als de vrouwen rolstoelbasketbalteams wisten opnieuw hun wedstrijden te winnen. Een monsterzege was opnieuw het geval bij de dames die met 96-42 van Japan wisten te winnen. In dat duel waren Mariska Beijer en Bo Kramer goed voor respectievelijk 31 en 22 punten. Spannender was het bij de mannen. Ondanks een voorsprong van 20 punten tegen Argentinië eind derde kwart werd het verschil steeds kleiner. Een 73-69 eindstand voor de mannen was voldoende om de derde overwinning oprij te pakken

Orange Lions dames VS Japan

De snelheid, souplesse en het vinden van elkaar is wat bij de Orange Lions centraal staat. Mariska Beijer en Bo Kramer zijn daarin geregeld trefzeker, en beide speelsters gaan de ploeg voor in de strijd. Opnieuw is er sprake van een sterke aanval gecombineerd met sterk verdedigen. Het duo Beijer-Kramer zetten opnieuw een groot verschil op het bord na het eerste kwart: 33-9. Het beeld in de wedstrijd verandert niet. Daarvoor hebben de Orange Lions gewoon te veel opties en kracht. Net als tegen Thailand en Algerije is het verschil weer 40 punten bij rust: 55-17. Aan alles is te zien dat de dames veel meer ervaren zijn en ook deze wedstrijd ruimschoots over de streep gaan trekken. Uiteindelijk wordt er met 96-42 gewonnen waardoor de vierde overwinning oprij een feit is voor de dames.

Orange Lions mannen VS Argentinië

In de eerste twee wedstrijden was het Mendel op den Orth die op scorende wijze de kar trok bij de mannen rolstoelbasketballers. Tegen Argentinië is het Quinten Zantinge die dat doet voor de Lions. Zijn score zorgt voor 12-9 halverwege het eerste kwart. In het begin gaat het gelijk op. Adolfo Berdun is met een jumper goed voor een Argentijnse voorsprong. De verdediging van de Lions staat zo dat Argentinië niet verder uitloopt. Robin Poggenwisch schiet in de laatste seconde van het eerste kwart de driepunter raak die voor 15-13 zorgt voor de Orange Lions. Dit beeld van de wedstrijd verandert voorlopig niet. Pas wanneer naast Zantinge ook Op den Orth en Matthijs Bellers zich met het scoren gaan bezighouden lopen de Lions uit. Via een driepunter is het verschil 12 punten bij rust: 38-26.

Bellers en Op den Orth zijn de kar trekkers na rust. Het verschil loopt hierdoor steeds meer op. Op den Orth stevent alweer af richting de 20 punten, en Zantinge beschikt over een feilloos schotpercentage. Echter is er nog niets zeker, ook net na een voorsprong van 20 punten die de Lions hebben genomen. Argentinië komt dichterbij. Joël Gabas schiet raak vanaf de kop van de bucket. Juist nu het moet vallen de schoten bij Argentinië en bij de Lions niet meer. Het verschil wordt zelfs vier punten als Gabas de drive naar de basket verzilvert. Opnieuw scoren de Lions niet, maar Argentinië mist de schoten vanaf de driepuntslijn waardoor het verschil vier blijft bij 73-69 voor de Lions. Zowel de mannen als de vrouwen zijn nog ongeslagen tijdens dit WK.