Orange Lions rolstoelbasketbalsters realiseren opnieuw een monsterzege

Gepubliceerd op 13 juni 2023 om 16:30

Drie duels gehad, en alle drie gewonnen. De Orange Lions rolstoelbasketbalsters zijn op koers om opnieuw een wereldtitel te prolongeren. Tegen Algerije was er opnieuw geen sprake van een echte wedstrijd, hoewel de grootste lichtpunten waren dat iedereen in het team aanspraak maakte op het verloop van de wedstrijd. Dat resulteerde in een 114-18 overwinning voor de Nederlandse dames.

Bo Kramer is dit toernooi goed voor gemiddeld 28 punten per wedstrijd, en drukt haar explosieve schotvermogen enorm uit. Ze is gelijk goed voor de eerste zes punten voor de Orange Lions. Algerije mist het schot, en Mariska Beijer weet vanuit de rebound Carina de Rooij te vinden. Zij passt vervolgens naar Kramer die onder de ring goed is voor een and-1: 9-4 waarvan alle negen punten op naam staan van Bo Kramer. Carina de Rooij is het vervolgens die zelf naar de ring gaat en de backdoor verzilvert. De Lions hebben een uitgebalanceerd team, en als het niet Kramer is die scoort dan zeker ook Mariska Beijer die de beste rolstoelbasketbalster van de wereld is. Dat laat ze op scorend gebied zien, maar ook op verdedigend en reboundend gebied. De Lions lopen alweer uit naar een grote voorsprong. De inbreng van Xena Wimmenhoeve is wederom succesvol. De vorige wedstrijd was ze goed voor 30 punten, en zorgt met haar score voor een 30-4 voorsprong na het eerste kwart. Ook deze wedstrijd maakt coach Gert-Jan van der Linden gebruik van zijn diepe rotatie. Dat leidt ertoe dat Julia van der Sprong, Cher Korver en Lindsay Frelink het verschil opkrikken naar bijna 40 punten: 39-4. Verdedigend laten de Lions niks toe. Algerije komt totaal niet tot een goed schot, en de Lions des te meer met diverse speelsters. Van der Sprong is goed voor een treffer, net als Frelink. Mariska Beijer zet de Lions met een and-1 op 50-4. Pas na negen minuten scoort Algerije voor het eerst in het tweede kwart, maar de Lions doen gelijk wat terug via Wimmenhoeve. Een immens groot verschil bij de rust is een feit bij 56-8 als Wimmenhoeve voor het laatste punt zorgt na rust.

De Lions zijn zeer uitgebalanceerd, en beschikken over een enorme kracht aan scorend vermogen. Algerije krijgt haast geen kans op een goed schot, en de rest van de Lions pakken verder uit. Bo Kramer en Mariska Beijer zijn twee sterkhouders, en bewijzen dat met ieder 32 punten. Met 14 punten en 7 assists laat Carina de Rooij eveneens zijn een sterke wedstrijd te spelen, en ook zijn er 14 punten voor Xena Wimmenhoeve die ook een enorm sterke schakel is voor de oranje-leeuwinnen. Net als tegen Thailand komt er ook tegen Algerije een grote overwinning op het bord te staan. De Orange Lions winnen met 114-18 en zijn na drie duels nog altijd ongeslagen tijdens dit WK.