Belgian Lions plaatst zich voor de volgende ronde tijdens het WK 3x3

Gepubliceerd op 1 juni 2023 om 19:00

Na een lastig duel tegen Polen werd het moeilijker voor de Belgian Lions om door te gaan naar de volgende ronde tijdens het WK 3x3. Toch kwam het ervan toen Thibaut Vervoort de lichten uit schoot tegen Puerto Rico.

Belgian Lions VS Polen

De Belgian Lions starten met twee teamfouten binnen 20 seconden. Ondertussen is het Szymon Rduch die Polen op voorsprong schiet. Caspar Augustijnen houdt de Poolse reus Adrian Bogucki van scoren af. Toch is het België dat niet scherp begint, totdat Dennis Donkor twee punten erin schiet. Aan de andere kant doet Rduch dat ook waardoor Polen de voorsprong weer opeist in de eerste 2,5 minuut van de wedstrijd. Rduch blijft met scherp schieten, en zodoende komt Polen op een 5-10 voorsprong. Verder laat Bryan De Valck het niet lopen, en scoort via de inlegger na de aanvalsrebound. Toch is het polen dat met scherp blijft schieten. Ook Mateusz Szlachetka schiet de tweepunter raak, en daarna doet Rduch het nog eens. Polen komt al op 7-14 te staan, dus de 21 puntengrens is al dichtbij. Een spel van het scherp schieten, dat is waar Polen zich tegen de Belgian Lions mee bezighoudt. Bovendien komen de Belgian Lions op zeven teamfouten te staan, en is het Przemyslaw Zamojski die de twee cadeauballen erin weet te schieten. De Lions komen in gevaar, want ze staan acht punten achter. In 4:22 kan dat nog goedgemaakt worden, maar de grens van 21 punten nadert voor Polen. De 'giant' Bogucki scoort opnieuw, en dan wordt het heel moeilijk voor de Lions. Ze gaan sterker verdedigen waardoor Polen steeds meer gaat missen, maar de Lions scoren zelf ook niet efficiënt. Polen speelt het zakelijk uit en gaat met 15-21 winnen dankzij beter schutterswerk.

Belgian Lions VS Puerto Rico

Net als de afgelopen duels is het Caspar Augustijnen die onder het bord sterk begint namens de Belgian Lions. Gelijk daarna is het zoeken naar Dennis Donkor die zoals vaak veel van zijn tweepunters verzilvert, zo ook in de beginfase van deze wedstrijd. Ook in deze wedstrijd staan de Lions op drie teamfouten binnen 1,5 minuut. Het is Thibaut Vervoort die Wenen van de banken krijgt als hij de pass op Augustijnen succesvol in gang weet te zetten om een alley-oop af te ronden. De Lions nemen afstand. Bryan De Valck is net als Donkor goed voor twee punten: 2-6. Het kan deze wedstrijd niet op voor de Lions. Vervoort schiet de tweepunter raak, waarna ze ook het balbezit krijgen na de fout van Puerto Rico. Veel stelt de tegenstander er niet tegenover, en Vervoort des te meer met opnieuw een tweepunter. Het blijft goed gaan, en bij Vervoort gaat het steeds beter. Hij komt op stoom met wederom een tweepunter: 9-16. Veel tweepunters krijgen de boventoon. Antonio Ralat schiet namens Puerto Rico nog twee tweepunters raak. Het verschil wordt steeds kleiner, nog maar drie punten: 15-18 voor de Lions. Op dat moment hebben de Lions Thibaut Vervoort die weer twee punten erin gooit, en de Lions hebben en matchpoint te pakken. Toch is het nog niet gedaan. Puerto Rico scoort inside via Leandro Allende. Omdat het een and-1 op een zevende teamfout is worden de vrije worpen benut waardoor het heel een gering verschil wordt: 18-20. Lang zou het niet duren voordat Vervoort het 21e punt maakt en de Lions op een 18-21 overwinning zet. Hierdoor komt plaatsing naar de volgende ronde niet meer in gevaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.