Optimaal begin voor de Nederlandse Orange Lions tijdens het WK 3x3 2023

Gepubliceerd op 31 mei 2023 om 16:30

De Nederlandse Orange Lions 3x3 mannen zijn goed begonnen aan het WK 3x3 2023 in Wenen. Jan Driessen stopte in de verdediging veel mogelijkheden onder het bord af, Arvin Slagter schoot met scherp, en de tandem Dimeo van der Horst-Worthy de Jong wist elkaar geregeld te vinden. Hierdoor wisten de Lions twee wedstrijden te winnen, te weten tegen Mongolië en tegen Japan.

Orange Lions VS Mongolië

De ex-teamgenoten van Zorg & Zekerheid Leiden Worthy de Jong en Jan Driessen vinden elkaar. Daarin weet Driessen als eerste te scoren namens de Orange Lions. Het is vervolgens De Jong die twee keer sterk doorkomt, en zijn fortuinlijke 5x5 carrière wil voortzetten met het 3x3 basketbal. De Lions gaan door, en wel met een tweepunter van Arvin Slagter: 5-2 voor de Lions. De verdediging staat goed bij de Lions, waardoor Mongolië moeilijk onder het bord kan scoren. Het is Worthy de Jong die vervolgens uithaalt met een dunk, zoals hij dat vaak in de Vijf Meihal heeft laten zien. Het gaat aanvallend in een hoog tempo, en opnieuw scoort De Jong succesvol middels twee punten: 8-3. De tweepunters blijven erin gaan bij de Lions, zeker als Slagter opnieuw raakschiet. De Lions zijn op koers om de 21 puntengrens aan te tikken. Mongolië weet wat terug te doen via Enkhbaatar Onolbaatar, maar Worthy de Jong is in zijn element met opnieuw een dunk: 13-6. Ook in de verdediging blockt hij veel schoten. De combinatie met Dimeo van der Horst is sterk, wat leidt tot strakke passes. Aanvallend en verdedigend weten de Lions de boel dicht te houden. Met nog 4:30 te gaan staan de Orange Lions al op 15 punten, en is de grens van 21 punten in zicht. Zeker als Arvin Slagter zijn derde tweepunter erin schiet. De Lions nemen afstand van Mongolië. De Jong stapt naar achteren, en schiet eveneens een tweepunter raak. Even later schiet hij de derde tweepunter raak wat voor een eindstand van 22-12 zorgt. Een ruime overwinning voor de Nederlandse Orange Lions tijdens de eerste wedstrijd van het WK 3x3.

Orange Lions VS Japan

Net als tegen Mongolië wordt Worthy de Jong gevonden die zijn snelheid goed gebruikt en daarmee de eerste slag slaat tegen Japan. Hetzelfde doet Dimeo van der Horst die daarmee de Lions op een 3-1 voorsprong zet. Vervolgens is het Jan Driessen die het spierballenwerk laat zien met een dunk. Inside wordt Japan ook sterker als Tomoya Ochiai de drive naar de basket verzilvert, waarna De Jong weer dunkt. De tandem Van der Horst-De Jong gaat sterk door, met Van der Horst als aangever en De Jong in de afronding. Ook in de verdediging weet De Jong twee steals te pakken en Arvin Slagter onder het bord te bereiken. Zo behouden de Lions ook tegen Japan het voordeel. Bij 9-7 beginnen de Lions schoten te missen. Japan maakt hier voorlopig geen gebruik van, want die staan ook een lange tijd op zeven punten. Met nog 3:30 te gaan weet Slagter weer te scoren, maar Japan blijft in de buurt. In de verdediging maken ze het de Lions lastig. Een belangrijke steal en score van De Jong betekent 11-8. Nog is hij niet klaar, en zorgt met een jumper voor een voorsprong van vier punten. Hij bewijst zich als een belangrijke schakel namens de Nederlandse formatie. Doordat Japan op zeven teamfouten komt te staan mag Dimeo van der Horst twee vrije worpen nemen. Beiden gaan erin, en zo staat het 14-8. Met nog twee minuten te gaan lijken de Lions in veilige haven te komen. Waarschijnlijk komt het aan op het feit dat de klok op 0:00 komt te staan in plaats van dat één van de twee teams op 21 punten komt te staan. Opnieuw slaat De Jong toe, al is het Ochiai die een tweepunter erin gooit. Niet lang daarna doen Worthy de Jong en Dimeo van der Horst hetzelfde, en zo krijgen we wellicht toch 21 punten voor de Lions. Dat gebeurt, want Worthy de Jong voltrekt het vonnis met een tweepunter waardoor de Lions met 21-13 gaan winnen tegen Japan. Twee wedstrijden gehad, en twee keer winst voor de Lions.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.