De 3x3 Orange Lions mannen werken een succesvolle poulefase af tijdens het WK 3x3

Gepubliceerd op 2 juni 2023 om 17:30

Twee keer winst in de poulefase, daar waren we afgelopen woensdag bij de Orange Lions mannen mee geëindigd tijdens het WK 3x3 in Wenen. Met nog twee wedstrijden in het vizier, tegen Zwitserland en Hongarije, konden de Lions de poulefase ongeslagen afsluiten. Dat is gelukt. Met een sterk viertal wisten de Lions ook nu weer de 21 puntengrens aan te tikken.

Orange Lions VS Zwitserland

Een geluksbal van Dimeo van der Horst, te weten een pass naar Worthy de Jong die via een hand van Zwitserland door de ring valt, zet het eerste punt op het bord. In de eerste minuut houden de Orange Lions de verdediging op Zwitserland zo dat ze op nul punten staan. Arvin Slagter zet met een tweepunter de Lions op een 0-3 voorsprong. Na twee tijden vergroot Worthy de Jong de voorsprong, en na twee minuten is het Westher Molteni die voor het eerste Zwitserse punt zorgt. Dat zet de toon in de aanval. Marco Lehmann zet met twee tweepunters de stand op gelijke hoogte: 6-6. Nog is Zwitserland niet klaar. Na de inside score van Jan Driessen is het Gilles Martin die weer gelijk maakt. Op dat moment zorgt Dimeo van der Horst voor een belangrijke tweepunter en pakt bovendien de rebound. Op 7-10 staan de Lions op zes teamfouten met nog zes minuten te gaan. Dat wordt oppassen in de verdediging, maar Zwitserland krijgt echter 20 seconden later ook zes teamfouten, dus het voordeel is weg. Toch is het Driessen die voor de zevende teamfout zorgt, en dat betekent twee vrije worpen voor Jonathan Dubas. Beide gaan raak, en het verschil is weer een punt. Nu hebben de Lions moeite met de verdediging van Zwitserland. Gilles Martin zorgt 10 gelijk, waarna Molteni met een tweepunter Zwitserland op een 12-10 voorsprong zet. Er zijn nog 4:36 te gaan, en vrije worpen van Van der Horst zorgen weer voor een gelijke stand. Een kunstige twee tellen ritme van De Jong zorgt voor 12-13 voor de Lions, waarna Driessen ook de tweepunter erin gooit; een belangrijke. De Lions staan drie punten voor, en bovendien mag De Jong twee vrije worpen nemen. De eerste is goed, de tweede gaat mis, maar De Jong zorgt voor 16-18 na de aanvalsrebound. Het blijft een gering verschil met nog drie minuten te gaan. Van der Horst is sterk inside. De 21 puntengrens nadert, maar ook voor Zwitserland. Het is 17-19, en De Jong pakt de steal en scoort weer inside. Op 17-20 kunnen de Lions het uitspelen met nog één treffer te gaan. Zwitserland heeft met nog twee minuten te gaan het balbezit. Ze zoeken de tweepunter, maar die gaat mis. Worthy de Jong pakt de rebound, en gaat opnieuw omhoog. Dat zorgt voor de bevrijding voor de Lions, die met de score van De Jong gaan winnen met 17-21 van Zwitserland.

Orange Lions VS Hongarije

Ook deze keer is het Worthy de Jong die energiek begint met een tweepunter, maar Tamás Ivosev die hetzelfde doet. Hongarije en de Lions blijven in de achtervolging, waarbij Hongarije steeds hetzelfde doet in de aanval na de Lions. De Lions blijven hun snelheid gebruiken in de dribbel en de drive naar de basket. Toch willen de ballen niet altijd vallen. Attila Demeter zet Hongarije op een 6-5 voorsprong, maar Driessen maakt binnen vijf seconden gelijk. Hongarije komt snel op vijf teamfouten te staan. Arvin Slagter heeft zoals altijd het schot in huis, en schiet de Lions op gelijke hoogte: 8-8. Als Hongarije niet scoort is het Worthy de Jong die hetzelfde doet als Slagter, en de Lions weer op voorsprong schiet. Hongarije komt op haar zevende teamfout te staan, en dus betekent dat één rake vrije worp voor De Jong. Het gaat weer scorend beter bij de Lions. Een volgende tweepunter van Slagter brengt het verschil op vier punten. De Lions gaan door, en een and-1 van De Jong op een onsportieve fout van Zwitserland brengen de Lions op 10-16, en al 10 punten van Worthy de Jong. De Lions beginnen weer naar 21 punten uit te lopen. Jan Driessen pakt drie rebounds en scoort daar opnieuw uit. Bovendien krijgt hij een nieuwe onsportieve fout mee, en zodoende lopen de Lions steeds meer uit naar hun vierde overwinning in de poulefase. Dat gebeurt, want Dimeo van der Horst zorgt voor de vierde zege oprij tijdens het 3x3 WK met een tweepunter. Een sterk collectief van de Orange Lions werkt daarmee een succesvolle poulefase af.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.