Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball schiet met scherp tegen Aris Leeuwarden

Gepubliceerd op 17 januari 2023 om 16:00

Het schot bleef maar vallen zondagmiddag in het Topsportcentrum in Rotterdam. Feyenoord kent een moeizame periode en staat zevende in de BNXT League. Ze ontvingen de nummer drie van de BNXT League: Aris Leeuwarden dat een goed seizoen afwerkt. Ondanks de verhoudingen in de competitie had Feyenoord geen moeite met de Friese bezoekers. Het schutterswerk hielp ze naar een comfortabele voorsprong. Rond het einde van de wedstrijd lieten ze nog veel toe in de verdediging, waardoor Aris 32 punten kon maken, maar verder dan 87-70 kwamen de bezoekers niet meer.

Feyenoord heeft Jeroen van der List, en die laat zien in het eerste kwart enorm op stoom te zijn. Zijn eerste driepunter zorgt gelijk voor een 5-0 voorsprong voor de ploeg uit de Havenstad. Aris kan niets tegenover de verdediging stellen van Feyenoord, en de thuisploeg gaat verder met opnieuw het afstandsschot. Deze keer via Trey Diggs, en daarna weer door Van der List die het verschil vergroot. Diggs is dit seizoen goed voor 20 punten per wedstrijd namens Feyenoord, middels zijn snelle behendigheid en trefzekerheid op het gebied van de driepunter. Na bijna vier minuten scoort Aris via Kristinn Pálsson, de IJslandse international, maar Feyenoord gaat gelijk weer door. In de verdediging zorgen ze ervoor dat Shaquille Doorson en Keevan Veinot niet tot scoren komen, en via Shavar Reynolds loopt Feyenoord verder uit. Een goedgevulde Topsportcentrum wordt door Feyenoord getrakteerd op mooi en snel spel, met schutters aan het einde van de aanval, of via een dunk. Een dunk die bijvoorbeeld wordt verzilverd door Stacy Beckton: 22-4. Coach Vincent van Sliedregt moet met een plan komen, en zet Tom Kubank in het veld. Gelijk is hij goed voor de driepunter, en dat is Kaleb Warner ook waardoor Aris dichterbij komt. Kubank zorgt voor de nodige impulsen voor de bezoekers uit Leeuwarden, en dankzij vrije worpen van Veinot staat het 27-18 na het eerste kwart en heeft Aris de maximale achterstand gehalveerd.

Kaleb Warner die met een driepunter Aris dichterbij Feyenoord brengt.

De dunk van Ivo de Vreede rond de eindfase van het eerste kwart.

Aris begint ook gelijk goed aan het tweede kwart. Onder de basket wordt Jurrian Douwes gevonden die de and-1 verzilvert. Gelijk daarna pakt Feyenoord de draad weer op, namelijk het schutterswerk. Opnieuw wordt de driepunter met succes gevonden, en wederom via Van der List die al op 15 punten komt. De spelers wisselen elkaar af, want waar Van der List al voor een grote puntenproductie heeft gezorgd doet een andere kracht dat ook: Shavar Reynolds. Of het nu een driepunter is of een schot na de dribbel: alles valt bij hem. Hij geeft de ploeg van coach Toon van Helfteren zo'n enorme tussensprint dat het verschil richting 20 punten gaat. Niet alleen dankzij zijn scores, maar ook dankzij zijn assists. Hij stelt onder meer Terrence Bieshaar en Ivo de Vreede in staat te scoren en bij te dragen aan een grotere voorsprong. Het enige wat Aris ertegenover kan stellen zijn de driepunters van Kubank, die er al vier in heeft liggen. Feyenoord heeft vlak voor rust het laatste antwoord. Reynolds is het die opnieuw een jumper verzilvert, waarna Stacy Beckton met een driepunter voor een 52-30 ruststand zorgt.

Ook tijdens deze wedstrijd kon het publiek genieten van de Rotterdam Cheerleaders. Zij lieten het publiek meedoen met een leuke Y-M-C-A optreden!

We zagen bij rust veel spelers die enorm explosief uitpakten met meerdere jumpers. Dan te bedenken dat Trey Diggs, de veelvraat op scorende gebied, in de eerste helft op vijf punten kwam te staan. Het is iets wat Feyenoord nodig heeft gehad; een productie van meerdere spelers. Die vijf punten zouden na rust enorm veranderen. Diggs besluit om meer voor het schot te gaan. De eerste driepunter na rust valt alweer aan zijn zijde. Gelijk daarna daagt hij zijn tegenstander uit en schiet twee punten raak, om vervolgens nog eens een driepunter raak te schieten: 60-37. Aris is het volledig kwijt, en Feyenoord loopt alsmaar uit. Van der List pakt met 11 rebounds een double-double, en het trio Diggs, Beckton en Reynolds gaan verder met de puntenproductie, waarbij Diggs alweer zijn derde driepunter in de tweede helft erin heeft geschoten. Explosief gaat Feyenoord verder, en met driepunter nummer vier van Diggs die dan ineens op 21 punten staat en wederom zijn gemiddelde behaalt. Als de stofwolken van Diggs zijn opgetrokken komt Aris eindelijk eens tot een sterke scoreproductie. Veinot is normaal gesproken een speler die voor de punten zorgt. Pas in het vierde kwart ontwaakt hij en komt hij met diverse jumpers ineens op 20 punten, waarbij hij vlak daarvoor nog op vier stond. Ook Reinder Brandsma is sterk onder het bord, en hierdoor maakt Aris 32 punten in het vierde kwart. Een ruime marge tegenover de 16 punten van Feyenoord in het laatste kwart, maar Feyenoord heeft 17 punten over om met 87-70 te winnen. Dat had Feyenoord nodig, deze overwinning, en kan zich opmaken voor aanstaande donderdag tijdens de eerste bekerwedstrijd tegen Landstede Hammers.