Cheyenne van der Linden wint eerste wedstrijd van 2023 met CB Aridane

Gepubliceerd op 11 januari 2023 om 16:30

Beter, en ook spannender, kon het team van Cheyenne van der Linden het nieuwe jaar niet beginnen. Haar team C.B. Aridane nam het thuis op tegen B.F. Leon. Met nog een halve minuut te gaan ging Ana Fernandez omhoog voor de gelijkmaker. Met succes, en met zelfs een and-1 daar nog bovenop zorgde ze met een vrije worp voor de 58-57 overwinning.

Cheyenne van der Linden speelde in Nederland bij BV Hoofddorp en Grasshoppers Katwijk, en vervolgens ging ze een nieuwe uitdaging aan in Italië. Bij CB Aridane is ze de startende forward van het team, waarbij ze gelijk goed is in het reboundduel. Lange tijd gaat het gelijk op in het eerste kwart, al lijkt Aridane een eerste verschil te maken met twee driepunters van Aitana Rodriguez en Mara Cortes: 12-7. Beide teams zetten de verdediging zo neer dat de scores erg duur zijn. Leon wil iets terugdoen, en doet dat twee minuten later als het einde van het eerste kwart nadert. Lucia Garcia schiet de driepunter raak die daarmee de stand op 14-10 zet. Ook in het tweede kwart verloopt het score moeilijk. Na vier minuten is het Morane Soppi die de voorsprong vergroot met een driepunter, maar Leon gaat in de achtervolging. Maria Diez gaat naar het bord en rondt sterk af. Het is een begin van een tussensprint voor Leon. Julia Martinez verkleint het verschil met een driepunter, en Leon gaat eroverheen. Laura Gonzalez zet Leon met een driepunter op voorsprong, en bepaalt daarna de stand bij rust op 25-26 na een score onder de basket.

Juist door de laatste driepunters is Leon op voorsprong gekomen. In elk geval opent Cheyenne van der Linden de tweede helft middels haar actie onder de ring namens Aridane. De thuisploeg en Leon gaan om en om met de voorsprong om, zo ongeveer tot aan 35-34 voor Aridane. Vanaf dat moment lijkt Leon uit te lopen en de voorsprong verder over te nemen. Ook in deze fase van de wedstrijd zorgen de driepunters van Leon voor het verschil, in dit geval twee keer via Cesarina Capellan: 37-42. Aridane valt stil en dat doet Leon niet, niet dankzij Capellan die is opgestaan en Leon naar een grotere voorsprong helpt. Het verschil is zeven punten aan het begin van het vierde kwart. Aridane begint sterker te verdedigen waardoor Leon niet tot scoren komt. Vrije worpen van Van der Linden zorgen voor een kleiner verschil, en Aridane komt dichterbij. Zij maken gebruik van de vele vrije worpen die zij krijgen waardoor ze nog maar twee punten achterstaan. Het schot wil niet meer vallen bij Leon, en bij Aridane gebeurt dat wel als Aitana Rodriguez met een driepunter Aridane op een voorsprong zet met nog drie minuten te gaan: 52-51. Net als je denkt dat een ommekeer gerealiseerd is, slaat Leon toe, en opnieuw met Capellan die niet opgeeft en voor een nieuw verschil zorgt: 52-55. Zoals gezegd; Aridane krijgt veel vrije worpen. Deze worden koelbloedig benut waardoor het gelijk staat met nog één minuut te gaan: 55-55. Leon zoekt opnieuw naar Capellan, maar zij laat het aan Marina Fernandez over die voor het schot gaat, en Leon op een 55-57 voorsprong zet. Er is niet veel tijd meer. Aridane is in balbezit, en heeft nog 40 seconden de tijd om het tij te keren. Ana Fernandez heeft de bal, en bedenkt een mogelijkheid om voor aansluiting te zorgen. Ze gaat voor het schot, en die wordt verzilverd. Bovendien wordt er een fout op haar gemaakt waardoor ze bij 57-57 een extra vrije worp mag nemen. Deze kan weleens voor het verschil in de wedstrijd zorgen. Met nog 27 seconden gaat haar vrije worp raak, en zorgt ze voor 58-57. Leon zoekt nieuwe mogelijkheden in de aanval, maar komt niet tot een schot. Aridane weet in de laatste minuut de overwinning veilig te stellen door met 58-57 te winnen in de allerlaatste minuut.