Carmine Calls bloeit op in de muziek

Gepubliceerd op 30 juni 2022 om 08:30

Van Hazy Jane tot aan Carmine calls en het uitbrengen van diverse singles; Roeline van Calkar (a.k.a. Carmine Calls) weet wat het is om te schitteren en op te gaan in de muziekwereld. Ze had diverse wensen, zoals het uitbrengen van een eigen CD en optreden in theaters. Wat dat laatste betreft heeft corona gezorgd voor veel moeilijkheden, maar sinds 15 mei jl. staat Roeline onder de naam Carmine Calls samen met haar muzikanten te schitteren in het theater.

Een leuke periode met de band Hazy Jane

Voor Roeline was het eind jaren 90 duidelijk dat ze later iets in de muziek wilde gaan betekenen. Toen ze eenmaal begon met het schrijven van nummers kwam er steeds meer op haar pad. “Ik was ongeveer 20 jaar toen ik eigen nummers ging schrijven,” vertelt Roeline. “Vanaf dat moment kwam er meer bij kijken. Ik ben met mensen muziek gaan maken, en toen ontstond de band Hazy Jane. In 2007 nam ik met deze band een CD op in Amerika. Hazy Jane was een hele leuke periode. We reisden door heel Nederland om te spelen. Het was een periode waarin iedereen van de band net de muziekwereld had ontdekt. We leefden echt naar de weekenden toe om te spelen. Tegenwoordig zie ik dat social media mij helpt met de bekendheid van de muziek die ik nu maak. Er wordt veel gedeeld, en zo ontstaat er een fanbase die wordt opgebouwd.”

Toch waren er altijd al inspiraties geweest waar Roeline veel voorbeelden aan nam. Dat hielp haar ook steeds meer gedurende haar periode in de muziek. “In de loop der jaren zijn er veel mensen geweest binnen de muziek waar ik enorm naar op ben gaan kijken, zoals Led Zeppelin en Radio Head. Door de gitaar van Nick Drake heb ik ook zelf leren stemmen, waardoor je een mooie muziekeffect kan creëren.”

Het uitbrengen van een eerste single

Een bijzonder moment vond voor Roeline plaats in 2019. Onder de naam Carmine Calls bracht ze haar eerste single genaamd Ground Us uit. “Van mijn zwager had ik een computer gekregen waar het programma Garageband op stond,” herinnert Roeline zich. “Eerlijk gezegd wist ik niet wat Garageband was, aangezien ik alleen maar gitaar speelde. Er stonden veel samples op Garageband. Uiteindelijk heb ik daarvan een liedje weten te maken, welke ik heb weten te mixen en heb ingezongen in Zwolle. Het was een andere manier van muziek maken, namelijk door middel van samples. Dat vond ik een mooie ontdekking. Het was enorm gaaf om iets uit te brengen wat van jezelf is, en een magische ontdekking.”

Wat vergt het volgens haar om een eigen single uit te brengen. Het is meer dan enkel creativiteit, ook op mentaal vlak is het uiteraard een happening. “Reacties krijg je altijd van mensen,” weet Roeline. “Je moet in je eigen product en teksten geloven dat het iets goeds is. Maak vooral muziek wat dicht bij je staat, aangezien je het ook live moet gaan performen. Het is daarom wel belangrijk om muziek te maken over iets waar je passie in ligt.”

Haar eigen album: Golden Hour

Het bleef uiteraard niet bij één single. Carmine Calls bracht begin dit kalenderjaar Golden Hour uit. “Het nummer You Feel Better When It's Spring staat op dit album die recentelijk is uitgebracht. Op Golden Hour staan vijf nummers met nieuwe muzikanten die ik via Facebook kende. Dat is een album met een mix aan akoestisch en elektrisch gitaarspel en met vioolmuziek erbij, dus iets anders dan de single Ground Us. Deze singles worden tijdens mijn theatertour allemaal gespeeld.”

Carmine Calls met haar eigen theatershow

Dat is waar ook! Eindelijk is het moment voor Carmine Calls daar: optreden in het theater. “Sinds 15 mei jl. treed ik ook op in het theater, in het kader van 20 jaren van mijn muziek met mensen met wie ik 20 jaar muziek maak. Dat is in verschillende samenstellingen geweest, maar die doen allemaal mee. Dat zijn mensen met wie ik in de band Hazy Jane heb opgetreden of met mensen die ik later heb ontmoet. Het is een groot muziekspektakel, waarin het heel bijzonder is dat mensen uit die tijd ook meedoen. Het was enorm veel oefenen, want veel nummers heb ik al lang niet meer gespeeld. Ik vond het wel echt super leuk om al die teksten weer terug te zien en te lezen!”

Roeline is bijzonder getalenteerd, en laat zien dat dromen op elk moment gerealiseerd kunnen worden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.