1 tegen 1 met Hannah Joosten

Gepubliceerd op 28 juli 2022 om 08:30

In Tilburg is Hannah Joosten veelal blijven basketballen. Na een uitstapje in Eindhoven is ze altijd trouw gebleven aan de clubs Pendragon en High Five in Tilburg. Met High Five heeft ze mooie plannen voor in de toekomst!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Hannah Joosten, 22 jaar. Ik studeer fysiotherapie, en verder basketbal ik al twee jaar bij TSBV Pendragon in Tilburg; de studentenvereniging van Tilburg.”

2.  Hoe is basketbal op jouw pad gekomen?

“Mijn ouders hebben elkaar ontmoet bij Pendragon. Mijn geboortekaartje was een basketbal met kleine basketbalschoentjes. Ik ben in die hal opgegroeid, aangezien mijn vader de coach was. Veel vrienden van mijn ouders hebben elkaar daar ontmoet.”

3.  Wat voor speelster ben jij?

“Ik ben wel iemand die onder de basket speelt, maar ik kan ook wel goed dribbelen en schieten.”

4.  Waar kijk je bij basketbal het liefst naar?

“Ik ben wel fan van Paige Bueckers, aangezien zij naast basketbalster een fantastisch platform gebruikt om op te komen voor andere mensen. Ze betekent in dat opzicht enorm veel voor de sport, en de maatschappij!”

5.  Waar heb jij zoal gebasketbald?

“Bij High Five in Tilburg ben ik begonnen. Van daar ben ik naar Almonte in Eindhoven gegaan, maar bij Pendragon wilde ik weer mijn ritme zien terug te vinden na corona. Daarbij, ik ben er opgegroeid en mijn ouders hebben daar veel betekend.”

6.  Hoe was het om voor het eerst te spelen bij High Five?

“Ik speelde in de onder 14 eerst met het jongens team mee. Al snel speelden we met een volledig meidenteam. Dat is best speciaal, aangezien niet veel verenigingen dat al hebben.”

7. Wat herinner je het meest bij High Five?

“Wij zijn één keer derde geworden in de Brabantse Final Four. We speelden een wedstrijd tegen een team waar we altijd van hadden verloren, maar toen niet meer. Na de onder 18 gingen veel mensen studeren, dus het team viel een beetje uit elkaar. We speelden een laatste wedstrijd tegen River Trotters, en het was zo mooi dat we ondanks alles die wedstrijd wisten te winnen.”

8.  Hoe was het om de overstap naar Pendragon te maken?

“De eerste keer de overstap maken was best lastig. Ik voelde mij best jong, en ik was ook nog niet met het uitgaan bezig. Pendragon is ook een studentenclub, en toen zat ik nog op de middelbare school. Bij Almonte kwam ik terecht met meer leeftijdsgenoten, en voelde ik meer aansluiting. Nu ik ook wat ouder ben geworden, voelde ik steeds meer aansluiting bij Pendragon. Nu ik weer bij High Five in de Eerste Divisie ga spelen hebben ook plannen om in de Promotiedivisie te spelen, dus hopelijk wordt het een nieuwe uitdaging daar voor mij!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.