1 tegen 1 met Daan Visser

Gepubliceerd op 28 juni 2022 om 12:50

Bij Quick Runners is hij inmiddels kind aan huis. Daan Visser basketbalt sinds zijn zevende, en bewijst al een lange tijd zijn waarde namens de organisatie in Huizen. Na een overstap naar MBCA is hij weer terug om Quick Runners van de nodige kracht te voorzien. Dat is ook het geval met gemiddeld 11 punten per wedstrijd in de B-klasse competitie.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Daan Visser, ik kom uit Huizen en ik speel daar basketbal bij Quick Runners onder 16.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketballen?

“Eerst zat ik op judo, maar later ben ik gaan kijken voor een andere sport. Na een voetbaltraining te hebben bijgewoond ben ik later gaan basketballen toen ik zeven jaar was.”

3.  Wat maakt basketbal jouw passie?

“Ik stop veel energie en tijd in deze sport. Het is een sport waarbij je altijd bezig bent in zowel de aanval als in de verdediging. Basketbal is meer dynamischer dan voetbal.”

4.  Is er iemand die jou inspireert?

“Na de eerste paar jaren hier bij Quick Runners werd Yassir Stoker mijn coach. Hij gaf mij enorm veel fundamentals en goede tricks mee voor het spel, iets wat ik nog steeds meeneem.”

5.  Hoe was het om voor het eerst bij Quick Runners te basketballen?

“Heel leuk! Ik zat gelijk in een leuk team. Hoewel het spel eerst moeilijk was, had ik het enorm naar mijn zin. Daarom ben ik ook hier gebleven.”

6.  Je bent afgelopen seizoen even naar MBCA gegaan. Wat deed je besluiten om naar MBCA te gaan?

“Ik wilde iets meer uitdaging aangaan. Het team was ook echt leuk.”

7. Wat deed jou besluiten om terug te gaan naar Quick Runners?

“Ik merkte dat mijn spel bij onder 16 niet veel meerwaarde zou hebben als dat het hier is. Daarbij is Quick Runners dichterbij huis.”

8.  Hoe is het seizoen voor jullie gelopen?

“Erik Tielemans is nu onze coach. Hij geeft goede training en zegt gelijk wat er gedaan moet worden. Dat leidde ertoe dat we in maart en april een aantal wedstrijden ruim wisten te winnen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.