Grootse verbondenheid bij basketbalclub Break Stars

Gepubliceerd op 2 juli 2022 om 10:00

In 1995 is Break Stars opgericht. Deze basketbalorganisatie uit Baarn weet de saamhorigheid binnen de basketbalsport eens te meer te versterken. Als kleine vereniging organiseren ze enorm veel leuke en originele activiteiten die de basketbalsport en de leden enorm veel voldoening geven. Arax Sarian is al een lange tijd lid, dan wel bestuurslid van Break Stars. Hij zal nader toelichten wat Break Stars zoal nog meer inhoudt.

Kleine maar stabiele vereniging

Als het gaat om het creëren van verbondenheid is dat een element waar Break Stars zeker in slaagt. Het aanbieden van basketbal gaat ze ook goed af. “Zelf was ik rond het begin al betrokken bij deze organisatie,” vertelt Arax. “Basketbal vinden wij de mooiste sport die er is. Wij hopen ook in Baarn een mooie basketbalcultuur te creëren door deze sport zoveel mogelijk mensen te kunnen aanbieden. We hebben een klein bestuur bij Break Stars, waaronder mijzelf. Wij zijn niet de enige die leden willen werven, want ook de trainers en alle anderen die bij de organisatie betrokken zijn, zijn daarmee bezig.”

De afgelopen tijden zijn niet makkelijk geweest, voor geen enkele sportorganisatie. Ondanks dat is Break Stars nooit in gevaar gekomen. “We hebben een vrij moeilijke periode gehad. Uiteraard is corona mede de oorzaak, aangezien de sport een jaar tot anderhalf jaar stilstond en van daaruit steeds overwogen moest worden wat er mogelijk is. Vooral via de trainers hebben we het aanbieden van basketbal doorgaans mogelijk kunnen houden. We mochten een lange tijd niet binnen trainen, maar we hebben wel buitentrainingen georganiseerd op openbare plekken. Break Stars is een kleine vereniging, maar de organisatie staat er goed voor, voornamelijk aan de kant van de jeugd.”

Eemland-competitie, als mogelijk doorstroming naar de reguliere competitie

Een manier om basketbal op een goede manier aan te bieden is dat Break Stars meedoet aan de Eemland-competitie. Deze competitie is opgezet voor U12 leden van verenigingen in de regio Eemland. Op deze manier laten ze beginnende leden al vroegtijdig zien wat wedstrijd spelen inhoudt, als opstap naar de reguliere competitie. “De meeste leden die wij hebben zijn de jeugdleden tot 18 jaar,” vertelt Arax. “Met deze lichting zijn we goed bezig, maar daarna merk je dat wanneer ze 18 jaar of ouder worden ze gaan studeren of werken. Op dat moment wordt het lastiger om teams uit die leeftijdscategorie samen te stellen. Qua ledenaantallen blijven we stabiel. Waar Break Stars ook stabiel presteert is tijdens de Eemland-competitie. Ik ben blij dat deze competitie is opgericht. Je merkt dat kinderen die net zijn begonnen met basketbal het heel leuk vinden om ook wedstrijden te spelen. Door middel van de Eemland-competitie kunnen zij alvast wat ervaring opdoen. Afgelopen seizoen hebben we een geheel nieuw team kunnen samenstellen die ook in de Nederlandse competitie meespeelt.”

Diverse events en initiatieven

Elke club heeft wel iets bijzonders in zich. Bij Break Stars zijn dat de initiatieven die georganiseerd worden, alsmede de events. “Het nieuwjaarstoernooi is een toernooi dat wij als organisatie voor alle teams van Break Stars houden. Het bijzondere daarin is dat iedereen zijn of haar vrienden en familie mag meenemen. Samen met hen worden ze dan in een team gezet, en op deze manier laten we de ouders zien wat hun kinderen doen. Dat vind ik ook een leuke manier om iedereen erbij te betrekken. Er waren ook kinderen die hun vrienden meenamen die later ook zijn gaan basketballen.

Het initiatief Kom van de bank af was vooral opgezet toen corona een grote rol speelde. Wij konden toen niet trainen, en één trainer heeft toen een initiatief genomen om trainingsfilmpjes te maken die iedereen thuis kon uitoefenen. Zo bleef je niet stilzitten, en kon je aan je basketbalvaardigheden blijven werken.”

Een gemeenschap binnen de vereniging

Iedereen kent elkaar bij Break Stars. Elke vorm van groei voor deze organisatie is dan ook mooi meegenomen. “De vrienden van Break Stars is een methode om mensen met een hart voor de basketbalsport bij de vereniging te betrekken,” legt Arax uit. “Om de club levend te houden is elke vorm van financiële hulp enorm gewenst. Iedereen die een bijdrage levert aan Break Stars zien wij als een vriend, en die willen we in een mooi daglicht zetten. Dat zorgt ook weer voor een mooie betrokkenheid, als in samen zijn en één zijn.

We hopen natuurlijk meer te kunnen groeien, voornamelijk met de 18+’ers. Het maakt het zonder hen lastig om teams samen te stellen. Verder vind ik ook dat Break Stars over het algemeen meer bekendheid mag krijgen, waarbij er ook meerdere sponsoren zich aan de club zouden kunnen verbinden. Hiermee zou het voor ons makkelijker kunnen zijn om meer te kunnen faciliteren, maar boven alles om voor nog meer betrokkenheid te kunnen zorgen, iets wat deze vereniging maar zeker ook alle leden enorm verdienen! Iedereen is erg betrokken met elkaar. Doordat wij een kleine vereniging zijn kennen de meeste kinderen elkaar ook, waardoor je toch een gemeenschap binnen de vereniging krijgt. Hoe we mensen bij elkaar krijgen, en het samen zijn, is iets waar ik enorm trots op mag zijn bij Break Stars.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.