1 tegen 1 met Linette van der Maarl

Gepubliceerd op 20 april 2022 om 08:30

Dit seizoen speelt Linette van der Maarl bij onder 18 van BV Hoofddorp in de Tweede Divisie. Het team is enorm hecht, en dat zoiets het geval is wordt in de laatste vraag op een toch gevoelige manier duidelijk. Zelf is Linette erg getalenteerd, en zal ze met iedereen in het team enorm veel stappen maken!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Linette, 15 jaar oud en woon én basketbal in Hoofddorp.”

2.  Hoe en op welke leeftijd ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Ik ben bij de Basketball’s Cool begonnen toen ik 11 jaar was. Toen wonnen we met een aantal vriendinnen kaartjes waardoor we drie keer mochten meetrainen met BV Hoofddorp. Dat vonden we gelijk al heel leuk. Wij zijn daarna begonnen bij onder 12 van BV Hoofddorp.”

3.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik speel nu op de center en de power forward positie.”

4.  Ben je een schietende center?

“Coach Kirsten van Poeteren heeft mij aangeraden om meer schoten te nemen. In de onder 18 competitie zijn de tegenstanders heel sterk, dus vind ik het fijner om op de forward te spelen om zo meer snelheid in het spel te brengen.”

5.  Is er iemand die jou inspireert?

“Lisanne de Jonge van de Orange Lions vind ik een hele leuke speelster. Zij heeft enorm veel snelheid en is heel behendig. Daarbij leest ze het spel heel goed. Bij Hoofddorp vind ik Britta Klomp en Lotte Vader hele goede speelsters. Zij weten hun aanvallen goed af te ronden. Daar kunnen wij veel van leren. Qua coaches vind ik Irene Sloof echt top! Zij haalt veel uit de speelsters die zij coach, voornamelijk veel vertrouwen.”

6.  Hoe was het om voor het eerst bij BV Hoofddorp te basketballen?

“Enorm leuk! We hebben een heel leuk team met veel meiden waarmee ik met onder 12 heb gespeeld, en hoe langer we bij elkaar zijn hoe beter het gaat. We hebben elkaar beter gevonden op het veld. Bij de Basketball’s Cool was het voornamelijk spelletjes spelen, en later ging dat over naar lay-ups lopen en de fundamentals onder de knie krijgen.”

7. Speelde je bij onder 14 op landelijk niveau?

“Eerst speelden we op regionaal niveau. Dat ging heel goed, en dus besloot de coach om ons naar de onder 16 competitie te gaan. Dat was voor mij een goede keuze, aangezien we ons zijn gaan meten met speelsters die sterker en fysieker waren. Het was niet een landelijke competitie, maar wel een uitdagende stap om te zetten.”

8.  Nu speel je met onder 18 wel landelijk in de Tweede Divisie. Waarin denk je dat je beter bent geworden sinds het moment dat je op landelijk niveau bent gaan spelen?

“De snelheid van keuzes die je moet maken. Hoe vaker je oefent, hoe beter het gaat. Als wij elkaar in het spel vinden, spelen we leuke wedstrijden.”

9.  Wat kan je mij meer vertellen over jouw onder 18 team?

“Wij zijn een team met enorm veel diversiteit. Wij hebben verschillende krachten, zoals goede dribbelaars en centers. De sfeer zit er goed in, en we functioneren allemaal als team.”

10. Je wordt gecoacht door Kirsten van Poeteren en Linda Somers. Hoe is het om door hen gecoacht te worden?

“In het begin vond ik dat even wennen. Het vergde een grote aanpak in deze competitie. Zij weten het team te laten functioneren als een team, en hoe langer we onder hen spelen, hoe beter het gaat. Ze houden allebei rekening met ons.”

11. Zijn er wedstrijden geweest die je nooit meer zal vergeten?

“Absoluut, maar daar gaat best een vervelend verhaal aan vooraf. Afgelopen januari gebeurde er iets vreselijks. Ons teamgenoot Maia Kramer is verongelukt, en dat was uiteraard een enorm harde klap voor ons. De dag na de uitvaart hadden we een wedstrijd tegen Grasshoppers uit Katwijk. De hele wedstrijd stonden wij voor, maar in het laatste kwart werd dat omgedraaid. In de laatste 35 seconden stond het gelijk, en ongeveer in de laatste 10 seconden pakten we de voorsprong die ons uiteindelijk de overwinning gaf. Deze overwinning was voor Maia, en een mooier eerbetoon konden we ons niet indenken. Ze was erbij, en ze zal er altijd bij zijn!”

Wauw, mooier als Linette het beschrijft zou haast niet te bedenken zijn. Maia zal voor altijd aanwezig zijn bij BV Hoofddorp. Niet alleen bij dit onder 18 team, maar ook in de harten van alles en iedereen die haar en deze organisatie voor lief heeft. Met dat natuurlijk automatisch iedere basketballiefhebber in heel Nederland, en overal waar je dat maar kan bedenken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.