1 tegen 1 met Niek Nipshagen

Gepubliceerd op 2 maart 2022 om 08:30

Een aantal jaren mocht Niek Nipshagen (rechts naast voormalig bondscoach Toon van Helfteren) weten wat het is om op landelijk niveau te spelen. Na zijn periode in Wieringerwerf en Hippolytushoef ontdekte hij in Den Helder het hogere niveau, met sterker worden tot gevolgd.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Niek Nipshagen, 19 jaar. Ik kom uit Middenmeer, een klein dorpje vlak bij de Afsluitdijk. Ik werk bij BDO Accountants in Alkmaar, studeer Accountancy bij Nyenrode in Amsterdam, en basketbal graag.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Ik was 12 jaar toen ik begon. Een aantal vrienden van mij zaten op basketbal bij B.V. Wiringherlant in Wieringerwerf. We deden vooral spelletjes, en trainden met kinderen van acht jaar. Daarna ben ik naar een andere club gegaan.”

3.  Waar ben je verder gaan basketballen?

“Na één jaar in Wieringerwerf te hebben gebasketbald, benik naar Hippolytushoef gegaan bij Break Out ’88. Daar heb ik anderhalf jaar gebasketbald, waarna ik naar B.V. Noordkop in Den Helder ben gegaan. Na drie jaar kon ik het hoge niveau niet meer makkelijk combineren met mijn studie en werk, en dus speel ik nu weer bij Break Out ’88.”

4.  Is er iemand die jou inspireert?

“Vroeger vond ik het altijd leuk om naar Michael Jordan te kijken. Vooral om hoe goed hij was. Ik wilde net zo goed worden als hij!”

5.  Wanneer was het voor het eerst dat je op landelijk niveau hebt gespeeld?

“Dat was toen ik 15 jaar was, bij B.V. Noordkop. Daar heb ik een half jaar meegetraind om beter te worden. Eén iemand was later gestopt, waardoor ik kon aansluiten bij het eredivisieteam.”

6.  Waarin denk je dat je beter bent geworden sinds het moment dat je op landelijk niveau bent gaan spelen?

“Mijn hele basketbalcarrière speel ik op de center positie. Waar ik beter in ben geworden is het schot verbeteren, net als spelen in de post.”

7. Hoe was het om in Den Helder te basketballen?

“Enorm leuk! Het was vier dagen per week trainen, exclusief een half uur heen in terug. Lange tijd kon ik het goed combineren. Ik had nog veel te leren, maar vond het enorm leuk.”

8.  Wat zijn jouw verwachtingen om op lange termijn te basketballen?

“Een paar keer per week trainen en spelen in een vrienden team zou ik de rest van mijn leven willen blijven doen!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.