1 tegen 1 met Tobi Obiora

Gepubliceerd op 4 maart 2022 om 08:30

Vorig jaar kwam er een verandering in zijn basketbalcarrière. Tobi Obiora maakte de overstap naar heren 1 van Landstede Hammers, die uitkomt in de BNXT League. Deze talentvolle belofte staat aan het begin van wellicht een mooi verloop van zijn carrière!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Tobi Obiora, 18 jaar. Ik kom uit De Bilt en ben op mijn negende begonnen met basketbal.”

2.  Hoe ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Tot mijn negende zat ik op voetbal. Ik groeide vrij snel, dus leek basketbal mij een goede optie om te doen. Ik bleek er ook gelijk goed in te zijn.”

3.  Waar heb je zoal gebasketbald?

“Ik begon bij SV Irene in De Bilt. Daar heb ik twee jaar gespeeld, en vervolgens ben ik met Uball mee gaan trainen in Utrecht. Na zes jaar daar te hebben gespeeld ben ik afgelopen seizoen begonnen bij Landstede Hammers in Zwolle op het hoogste niveau van Nederland.”

4.  Hoe was het om voor het eerst in De Bilt te gaan basketballen?

“Ik kende vroeger niemand die op basketbal zat. Het was moeilijk om gelijk daarin contacten te leggen. Ik ben een aantal keren naar het Griftpark in Utrecht geweest. Daar zijn veel basketballers, van jong tot oud. Met dat soort mensen ben ik vaker gaan basketballen, waarna ik al snel in aanraking met Uball kwam.”

5.  Speelde je bij Uball voor het eerst op landelijk niveau?

“Ja, het was echt een stuk anders dan bij SV Irene. Ik denk dat ik op dat moment sneller ben gaan spelen; snellere keuzes maken en inzicht hebben in het spel. Ik was ook conditioneel beter geworden, en de spelers om mij heen werden ook steeds sterker.”

6.  Sinds anderhalf jaar speel je bij Landstede Hammers in de (tegenwoordig geheten) BNXT League. Hoe hebben ze jou gevonden?

“Via een teamgenoot van het Nederlands onder 16 team. Hij heeft mij benaderd of ik plannen had voor een verdere stap. Ik ben in gesprek gegaan met Ton Grit. Hij liet mij de school zien, waar ik gelijk tevreden over werd, net als over het gastgezin.”

7. Tot voor kort was Landstede Hammers landskampioen geworden. Vorig seizoen kwam je bij heren 1 terecht. Hoe was het om met spelers als Yasiin Joseph, Jhonathan Dunn en Noah Dahlman in het team te zitten?

“Het voelde als een snelle stap voor mij, maar na een paar maanden bleek ik het niveau toch aan te kunnen. Deze spelers zijn fantastisch. Van Noah heb ik enorm veel geleerd. Na de training ga ik met hem post moves oefenen, en geeft hij feedback over de training. Hij heeft echt veel passie voor basketbal.”

8.  Wat kan Landstede Hammers van jou verwachten?

“Alles geven wat mogelijk is. In de post kan ik in de verdedigend voor veel blocks en steals zorgen. Dunken lukt mij ook altijd, en ik kan voor veel energie zorgen. Energie wat het team veel goeds kan geven.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.