1 tegen 1 met Gaby Prepost

Gepubliceerd op 14 december 2021 om 08:30

Van Nijkerk, Amersfoort en Bunschoten ging Gaby Prepost naar Amsterdam om bij BC Apollo te spelen. Ze heeft in het verleden al veel mooie dingen meegemaakt, en dus is zij een speelster die steeds weer nieuwe uitdagingen aangaat!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Gaby Prepost, 23 jaar op dit moment. Ik basketbal sinds ik negen jaar ben, en begon bij Sparta Nijkerk. Later ging ik naar Crackerjacks Amersfoort om daar te basketballen, en momenteel speel ik bij BC Apollo Amsterdam.”

2.  Hoe ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Mijn broer heeft gebasketbald, evenals mijn ouders. Hij speelde mee tijdens een familietoernooi, en dat leek mij ook heel leuk. Ik begon gelijk met trainen in Nijkerk.”

3.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik ben een enorm fanatieke speelsters, en wil altijd de bal in het team behouden. Hard werken vind ik belangrijk: 100% geven in alle situaties. Verder heb ik liever goede assists dan veel hopeloze acties. Als center ben ik één van de langste in het team.”

4.  Hoe was het om voor het eerst te basketballen?

“Bij Sparta Nijkerk heb ik fundamentals geleerd, die heel belangrijk zijn. We hebben veel geleerd tijdens de trainingen die daar plaatsvonden. Bij Crackerjacks hadden ze een bolwerk opgezet met BC Shooters Bunschoten, Sparta Nijkerk en Red Stars Soest. Bij onder 12 werden we Nederlands kampioen, en vanaf daar werd het heel serieus.”

Haar eerste avontuur bij Sparta Nijkerk

5.  Je werd Nederlands kampioen destijds. Hoe was het om op zo’n jonge leeftijd al zoiets moois mee te maken?

“Dat ik de finale mocht spelen in het Topsportcentrum in Almere was geweldig! Het was overweldigend om als nieuw meisje in een team zoiets mee te maken. Ook het reizen door het hele land was echt een beleving. Natuurlijk is het spannend als je aan zoiets nieuws begint, maar tegelijkertijd is het heel indrukwekkend, met een prachtig slot!”

6.  Je speelt nu bij BC Apollo Amsterdam. Hoe was het om daar in het begin te spelen?

“Eerst zat ik in een team waar veel spelers nog nooit het hoogste niveau in de jeugd hebben meegemaakt. Het is altijd heel leuk om nieuwe coaches te ontmoeten, aangezien je steeds nieuwe dingen leert. Ik ben echt blij met het team dat er nu is. Het is heel gezellig op en buiten het veld, en tijdens de trainingen en wedstrijden is het hard werken.”

7. Wat kan je vertellen over het huidige dames 1 team waar je nu speelt?

“We spelen met niet veel lengte, en wat jonge spelers. Op snelheid moeten we het hebben, en een aantal spelers spelen al een tijdje met elkaar. Dat maakt dat je weet wat je van elkaar kan verwachten. Als we goed gefocust blijven, gaan we het zeker niet slecht doen dit seizoen. Afgelopen seizoen begonnen we goed met de eerste drie wedstrijden die we wonnen. Het belooft echt een heel mooi seizoen te worden.”

Omhoog voor het schot

8.  Is er een wedstrijd die je nooit meer zal vergeten?

“Er was een wedstrijd die we met Bunschoten tegen Den Helder speelden. Zij zouden eerste eindigen, maar tijdens die wedstrijd wonnen we alsnog. Dat maakte ons heel trots, want veel van die meiden speelden bij het CTO.”

9.  Is er een spelregel die je graag ziet verdwijnen?

“Ik ben eerlijk gezegd blij met het spelletje zoals het nu is. Drie seconden zou wel beter gefloten mogen worden.”

10.  Trouwens over drie seconden gesproken; in de NBA bestaat er een regel genaamd defensive three seconds. Zou je het zien zitten als zoiets in Europa ook wordt gehandhaafd?

“Nee, ik denk het niet. Op die manier zou een zoneverdediging moeilijker worden.”

11.  Je bent een fanatieke 3x3 speelster is het niet?

“Het is heel leuk! Het is veel 1 tegen 1 spelen, en een stuk fysieker. Met Streetball Masters heb ik veel toernooitjes gespeeld. Ook vind ik het leuk dat het een grote sport is geworden sinds de Olympische Spelen!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.