1 tegen 1 met Floor Bohre

Gepubliceerd op 20 november 2021 om 10:00

Na jarenlang te hebben gespeeld bij Lokomotief Rijswijk maakte Floor Bohre de overstap via Binnenland naar Basketbal Academie Limburg en sinds seizoen 2021-2022 ook bij Utrecht Cangeroes. Haar doel is om prof te spelen, door middel van eerst college te spelen in Amerika.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Floor, 17 jaar en ben begonnen met basketballen bij Lokomotief. Van daar ben ik naar Binnenland gegaan en speel nu bij Basketbal Academie Limburg in Weert en Utrecht Cangeroes. Afgelopen jaar zou ik naar Amerika gaan, maar dat ging vanwege corona niet door. Dat is de reden dat ik naar Weert ben gegaan, maar ik hoop volgend jaar naar Amerika te kunnen gaan.”

2.  Hoe ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Met mijn moeder was ik aan het kijken wat voor sporten ik zou willen doen. Ik heb getennist, maar wilde wat nieuws proberen. Ik ben een keer gaan meetrainen, en er nooit meer mee gestopt.”

3.  Wat voor type speelster ben jij?

“Ik speel op de small en power forward positie. Daarbij pak ik veel rebounds en heb ik wel een goed schot. Ik ben ook hard aan het werken aan mijn defense.”

4.  Hoe was het om voor het eerst bij Lokomotief in actie te komen?

“Ik speelde daar eerst bij de jongens. Daar sprong ik toen nog niet echt tussen uit. Dat werd anders bij de meisjes, en kon daar meer van mijzelf laten zien. Ik werd steeds beter, maar wist dat ik ergens anders moest gaan spelen om mijzelf nog meer te verbeteren.”

5.  Met welke speelsters heb je bij Lokomotief gespeeld die erg goed waren/potentie hebben?

“Ik heb een tijdje met Jaleesa Molina gespeeld. Zij heeft zoveel potentie om beter te worden. Ook met Frederique Smit heb ik gespeeld, en ik zie dat zij ook een fantastische speelster kan worden!”

6.  Wie waren jouw trainers bij Lokomotief?

“Heel veel trainers! Ik begon bij Anneke Vrijaldenhoven, die samen met Rob Smit training gaf. Ook Meco Koemans is mijn trainer geweest. Bij de dames kreeg ik training van onder andere Cobbe van der Vuurst de Vries.”

© Framed by Sanderijn

7. Wat hebben deze trainers jou zoal meegegeven?

“Vooral de basiselementen van het basketbal. Anneke en Rob hebben mij veel geleerd over het dribbelen en lay-ups lopen. Daarna leerde ik om vergevorderde trucs onder de knie te krijgen. Het was altijd hard werken om te mogen spelen.”

8.  Is er een moment binnen Lokomotief geweest dat je nooit meer zal vergeten?

“Toen wij landelijk speelden, verloren wij vrij veel. In een wedstrijd tegen Katwijk wonnen we, en daar waren wij enorm blij mee. Spelen op landelijk niveau voelde heel anders, vooral omdat ik daarvoor op een ander niveau speelde. Je hebt veel betere tegenstanders, en je wilt ze allemaal verslaan. Winnen werd nieuw op dat niveau, een andere vorm van motivatie en uitdaging.”

9.  Je speelde na Lokomotief bij Binnenland in Barendrecht. Hoe was dat?

“Het was een totaal ander team. Het ging mij wel redelijk goed af, maar het was altijd hard werken! Zij hebben daar mensen die daar al jarenlang spelen. Toch was het spannend met nieuwe speelsters om mij heen. Spannend, maar heel leuk!”

10.  Wat voor mooie tijden heb je bij Binnenland en later bij Basketbal Academie Limburg meegemaakt?

“Bij binnenland toen we een aantal spannende wedstrijden tegen bijvoorbeeld BAL, TTT en almonte gespeeld hebben. Bij BAL wonnen we vorig weekend met vier punten van de nummer één.”

11.  In hoeverre verschilt basketballen voor jou bij Binnenland en BAL Weert?

“Bij binnenland was het veel plays spelen en bij BAL is het vooral 1-1 en veel meer movement.”

12.  Waarin helpt BAL jou bij het maken van een volgende stap in jouw carrière?

“Ik krijg nu bij BAL erg veel individuele ontwikkeling waardoor ik veel meer kan groeien.”

13.  Je wilt gaan basketballen in Amerika. Hoe zie je dat voor je?

“Ik hoor veel verschillende verhalen over het spel daar. Ik hoop daar beter te worden en een mooie tijd kan meemaken!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.