1 tegen 1 met Niels Lunstroo

Gepubliceerd op 4 oktober 2021 om 09:00

Als een tijdje is Niels Lunstroo een vertrouwde kracht bij Almere Pioneers, en dat op zijn 11e jaar. Zijn redenen voor het leuk vinden van basketbal zijn voor hem duidelijk, en groeit qua talent en potentie al enorm voor zijn leeftijd. Onderin vragen en antwoorden voor dit fantastische talent! © Marcel van Gaalen bovenstaande afbeelding.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Niels Lunstroo, 11 jaar oud en speel sinds mijn zesde basketbal.”

2.  Hoe ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Eerst zat ik op voetbal, en speelde ik als spits. Later was ik van plan om keeper te worden, aangezien ik het heel leuk vond om keeperstraining te krijgen. Toch zat ik eraan te denken om een andere sport te kiezen. Ik twijfelde tussen tennis en basketbal, maar uiteindelijk koos ik voor basketbal. Bij Almere Pioneers was ik aan het oefenen, en voor mij hoefde ik niet eens een tennistraining te proberen aangezien ik basketbal al zo geweldig vond!”

3.  Wat maakt basketbal precies jouw favoriete sport?

“Ik vind het heel leuk om in een team te spelen, en er niet alleen voor te staan. Daarbij zijn het teamgenoten waar je het gezellig mee hebt en altijd mee kan praten. Ook vind ik het leuk om te weten hoe het spel gespeeld wordt, dus om aanvallen en verdedigingen goed te kunnen uitvoeren. Ik kreeg een keer opdrachten van mijn trainer om systemen uit te tekenen.”

4.  Is er iemand die jou inspireert?

“Ik ben wel onder de indruk van Kobe Bryant. Zijn Mamba-mentaliteit vind ik mooi om te zien. Verder heb ik filmpjes van Stephan Curry en LeBron James gezien. Natuurlijk vind ik het ook altijd leuk om het Nederlands team terug te zien!”

5.  Wat kan je herinneren van het Nederlands team?

“Bij het voorstellen van de spelers tijdens een wedstrijd mocht ik meelopen met Jito Kok. De dag voor de wedstrijd hadden we training, en zij waren in de grote hal van Topsportcentrum Almere aan het trainen. We kregen nog handtekeningen van ze.”

6.  Had je het leuk gevonden om ook wedstrijden van Almere Sailors te bezoeken als zij nog bestonden?

“Zeker, ze kwamen ook naar de open dag dus het is echt jammer dat ze er niet meer zijn.”

7.  Wat voor type speler ben jij?

“Ik speel vooral op de point guard. Ik zet het spel op, en kan de juiste spelers op de juiste plekken zetten. Als er verder niemand vrij staat dan schiet ik op zo’n moment.”

8.  Wat maakt Almere Pioneers een leuke organisatie?

“De trainers zijn heel leuk en enthousiast, net als het team. Ik mocht ook snel bij de onder 12 van Pioneers aanschuiven bij de selectietrainingen. Het was fantastisch om geselecteerd te worden bij de onder 12 2, en komend seizoen speel ik bij onder 12 1 in de Tweede Divisie.”

9.  Is er een trainer waar je veel van hebt meegekregen?

“Mitchel de Bruijn is een goede trainer voor ons. Hij is heel duidelijk, maar ook enorm enthousiast als het goed gaat.”

© Marcel van Gaalen

10.  Hoe denk je dat het zal zijn om op landelijk niveau te spelen?

“Dat wordt zeker moeilijker, maar enorm leerzaam om ook sterker te worden.”

11.  Is er voor jou een tegenstander waarvan je denkt dat het lastig gaat worden?

“Ik denk tegen BC Apollo Amsterdam en MBCA Amstelveen.”

12.  Is er een moment binnen basketbal geweest dat je nooit meer zal vergeten?

“Wij speelden tegen New Stars in Nieuwegein waar we eerst helemaal weggespeeld worden. Later in de wedstrijd kregen wij zo’n flow te pakken dat we terugkwamen en zelfs ook wonnen met twee punten, op het laatste moment! We hadden ook een wedstrijd waar we de tegenstander geen 100 punten lieten maken. Zij stonden op 98 punten, en met nog twee vrije worpen konden zij 100 maken. De eerste ging raak waardoor zij op 99 kwamen. Op dat moment maakten andere teams van de Pioneers die aanwezig waren zoveel lawaai om ze niet op die 100 te laten komen. De tweede ging mis waardoor ze zo blij waren alsof wij gewonnen hadden.”

13.  Zou je later op het hoogste niveau van Nederland willen spelen?

“Dat lijkt me absoluut leuk, ook om later bij het Nederlands team te spelen als point guard!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.