1 tegen 1 met Mette den Riet

Gepubliceerd op 8 oktober 2021 om 08:30

Lang heeft Mette den Riet erop moeten wachten, maar ze zal onder 20 Tweede Divisie spelen bij Derba in De Rijp. We stellen dit fantastische talent een aantal vragen!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Mette, 16 jaar en op mijn zesde ben ik begonnen met basketballen.”

2.  Hoe ben je precies begonnen met basketbal?

“Mijn ouders hebben vroeger gebasketbald. In Landsmeer heb ik de Basketball’s Cool gevolgd, en daardoor ben ik erachter gekomen dat ik het enorm leuk vond.”

3.  Waar heb jij zoal gebasketbald?

“Ik heb heel lang bij Landslake Lions gebasketbald. Daarna heb ik bij MBCA gespeeld, en dit seizoen speel ik bij Derba in De Rijp.”

4.  Hoe zie je het voor je om te spelen bij Derba?

“De meiden zijn heel gezellig! Ik ben wel de jongste, maar kan goed meekomen qua techniek. Ik werd met open armen ontvangen, dus dat gaat een mooie tijd worden!”

5.  Wat voor type speelster ben jij?

“Ik speel op de point guard en shooting guard, aangezien ik ook goed kan schieten. Daarbij heb ik ook veel inzicht in het spel voor deze posities. Het schieten ging de laatste jaren steeds beter.”

6.  Is er iemand die jou geïnspireerd heeft?

“Ik ben enorm weg van Breanna Stewart en Kelsey Plum. Dat vind ik echt fantastische basketbalsters om te zien! Daarnaast kunnen Michael Jordan en Kobe Bryant ook niet vergeten worden. Ik kan nog steeds niet geloven dat Kobe er niet meer is, daar was ik wel twee weken verdrietig over.”

7.  Kan je je nog bijzondere wedstrijden herinneren?

“Dat zijn voornamelijk wedstrijden waarbij ik juist wil winnen als ik geïrriteerd raak aan de tegenstander, denk hierbij aan trashtalking. Dan gaat niks mij tegenhouden om te winnen. Zo heb ik een keer een wedstrijd met een gebroken pols gespeeld, en toch hebben wij gewonnen. Ik deed er steeds ijs op en speelde door. Dat zijn toch vaak mooie manieren om te winnen!”

8.  Wat zou je op lange termijn willen bereiken?

“Voor nu blijf ik gewoon basketballen op de manier zoals ik dat nu doen. Zoals het nu is, is het heel leuk en gezellig.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.