1 tegen 1 met Sverre van Geijlswijk

Gepubliceerd op 2 september 2021 om 15:00

Bovenstaande afbeelding is van april 2019, maar nog steeds basketbalt Sverre van Geijlswijk bij BV Hoofddorp. Aankomend seizoen zal hij in actie komen namens onder 16. We stellen het Hoofddorpse talent een aantal vragen over deze sport en de verwachtingen!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Mijn naam is Sverre van Geijlswijk, ik ben 13 jaar. Ik speel basketbal bij de mannen van onder 16 1 van BV Hoofddorp.”

2.  Hoe kwam basketbal in jouw leven?

“Mijn ouders waren vroeger korfballers, maar dat was er niet in Hoofddorp. Toen ik zes jaar was, ging mijn vader naar de recreanten van BV Hoofddorp. Om die reden ben ik eerst gaan trainen bij BV Hoofddorp, en daarna kwam ik bij onder 10 terecht. Ik vond het meteen heel leuk!”

3.  Wat vond je meteen zo leuk aan basketbal?

“Het is een teamsport, en door goed samen te werken kan je wedstrijden winnen. Ook mooie acties komen door goed samenspel.”

4.  Ik heb begrepen dat je nog gejudood hebt voor je bent gaan basketballen?

“Dat klopt; mijn vorige judo vereniging stopte, dus toen ben ik bij een nieuwe gegaan. Dat was niet ook helemaal wat ik zocht, dus ben ik volledig gaan basketballen.”

5.  Wat voor type speler ben jij?

“In mijn oude team was ik een point guard die de bal opbracht. Ik kon goed scoren, maar ik hield mij vooral bezig met het opzetten van het spelletje. Een echte ‘pass first’ guard zeg maar. In mijn nieuwe team weet ik nog niet wat mijn rol in het team gaat worden, maar dat zie ik dan wel.”

6.  Is er iemand die jou inspireert?

“Ik kijk geregeld NBA wedstrijden, maar een uitschieter qua inspiratie heb ik niet echt. Vanwege zijn dunks vind ik Aaron Gordon van de Orlando Magic een fantastische speler. Zijn dunks zijn enorm mooi! Een tijdje terug ben ik nog bij een wedstrijd geweest van de Orlando Magic.”

7.  Vertel eens; hoe was het om bij een NBA wedstrijd te zijn?

“Prachtig! Er was enorm veel geluid en aanmoediging in de zaal te bekennen, en qua entertainment was er mooie verlichting en prachtig commentaar!”

8.  Je bent begonnen bij BV Hoofddorp, en basketbalt daar nog steeds. Wat maakt BV Hoofddorp een leuke organisatie?

“Het is een hele gezellige vereniging. Bijna iedereen kent elkaar. Tijdens de lockdown waren er veel trainingen die buiten plaatsvonden. Dat vond ik enorm leuk!”

9.  Is er iemand bij heren 1 van BV Hoofddorp waar je begeleiding van hebt gekregen?

“Michel Dolné is één van de coaches bij heren 1. De afgelopen twee jaren heeft hij ons even getraind, en nu gaat hij ons volledig coachen bij onder 16.”

10.  Speelde je bij onder 14 al op landelijk niveau?

“Ja dat klopt. Het was best moeilijk, maar wel leuk en uitdagend. De wedstrijden zijn spannender en harder, en daardoor ben ik ook sterker geworden. Bij onder 12 mocht ik ook soms invallen bij onder 14.”

11.  Heb je de afgelopen periode nog bijzondere wedstrijden meegemaakt?

“We hebben bij onder 12 een keer gewonnen met 100 punten verschil. Zoiets staat je altijd wel bij. Daarbij zijn we een keer kampioen geworden bij onder 10 en onder 12. Echt bijzonder was dat, want je werkt naar zoiets toe.”

12.  Wat zou je bij onder 16 willen bereiken?

“Veel leren! Dat moet er zeker in zitten.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.