1 tegen 1 met Klaske Smelt

Gepubliceerd op 24 februari 2021 om 12:50
1 tegen 1 met Klaske Smelt

Zoals uit de artikelen over Lauren Nijland en Annefleur Meijers naar voren kwamen staat Peatminers uit Vriezenveen voor een familiaire basketbalorganisatie in die regio. Vorig jaar werd virtueel de bal naar elkaar rond gepasst en dat zorgde ondanks deze moeilijke tijden voor extra verbinding binnen deze organisatie. We benaderen vandaag Klaske Smelt over haar passie voor deze sport en organisatie!

1.  Wie is Klaske Smelt?

“Ik ben Klaske, 15 jaar oud. Ik woon in Vriezenveen, en zodoende basketbal ik ook daar bij Peatminers.”

2.  Hoe en op welke leeftijd ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Toen ik negen jaar was ben ik begonnen met basketbal, dus dit is mijn zesde jaar dat ik basketbal. Ik was al heel lang op zoek naar een sport die ik leuk vond om te doen. Het moest voor mij wel een teamsport zijn, want ik vind het leuk om met medespelers te spelen. Basketbal was voor mij de sport om uit te oefenen. Verder kom ik niet uit een basketbalfamilie. Dat klopt niet helemaal, want Peatminers zelf voelt voor mij als familie.”

3.  Je bent begonnen, en speelt nog steeds, bij Peatminers. Je omschreef het als een familie organisatie, wat maakt zoiets voor jou een familiaire organisatie?

“Iedereen staat voor je klaar. Niet alleen mijn team, maar ook meiden buiten mijn team zijn echt vriendinnen voor mij. We kunnen het allemaal heel goed met elkaar vinden. Naast dat het een hele leuke club is, organiseren zij ook hele leuke acties en events. Dat zorgt er wel voor dat we met elkaar blijven omgaan, ondanks deze tijden.”

4.  Wat voor type speelster ben jij?

“Ik ben meestal een forward. In aanvallend opzicht ben ik niet bang om een actie naar de basket te maken. Ik probeer daarin de vaart in het spel te houden.”

5.  Zou je nog iets willen verbeteren?

“Ik zou wel beter willen leren schieten. Ik heb vanwege mijn huidige knieblessure niet veel meer gebasketbald, dus als ik op dat moment dan iets wil verbeteren is het mijn schot.”

6.  In wat voor competities heb je zoal gespeeld?

“Door corona spelen we in een lagere competities, maar normaal gesproken spelen we op regionaal niveau.”

7.  Heb je ooit de ambitie gehad om op landelijk niveau te gaan spelen?

“Niet echt. Ik wil vooral basketballen omdat ik het leuk vind. Ik vind het fijn om met mijn medespeelsters in een team te spelen waarmee ik vooral plezier heb.”

8.  Is er voor jou een onvergetelijk moment geweest binnen basketbal?

“Ik zelf in de onder 14, toen speelden we een wedstrijd tegen De Kikkers. Mijn moeder is een tijdje geleden gevallen waardoor ze niet lang kan zitten. Ze is speciaal naar Borne gegaan om mijn wedstrijd te bekijken, en toen speelde ik een hele goeie wedstrijd.”

9.  Wil je verder nog iets binnen peatminers bereiken?

“Ik zou zelf nog beter willen worden, en zo lang mogelijk door kunnen gaan met basketballen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.