1 tegen 1 met Rachel Bakker

Gepubliceerd op 20 februari 2021 om 11:00

Ze speelde in een heel hecht team bij BV Hoofddorp, maar is sinds afgelopen seizoen naar Leiden gegaan. Om geen afscheid te hoeven nemen van haar team in Hoofddorp speelt ze met een dubbele licentie. Laten we eens verder ingaan op wie Rachel Bakker is!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Rachel, ik ben 19 jaar. Ik studeer in Delft. Ik houd enorm veel van basketbal, dat doe ik al negen jaar met erg veel plezier. Momenteel speel ik in Hoofddorp, maar ook in Leiden. Die combinatie vind ik erg leuk.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketballen?

“Mijn moeder heeft mij erop aangespoord dat te gaan doen. Ik vond dat in het begin enorm spannend om te doen, maar mijn moeder stond erop dat ik het ook erg leuk zou gaan vinden. Ze had totaal geen ongelijk, want na één training vond ik het ontzettend leuk! Mijn moeder heeft vroeger ook gebasketbald, dus dan ga je die kant op.”

3.  Je speelt nu bij BV Hoofddorp en BS Leiden. Speel je al een tijdje met een dubbele licentie?

“Ik ben sinds seizoen 2019-2020 begonnen in Leiden. Ik speel in de onder 20 competitie op eredivisieniveau, en dat maakt dat Leiden het eerste team is waar ik in actie kom.”

4.  Wat heeft jou doen besluiten om naar Leiden te gaan?

“Hoofddorp heeft lange tijd op eredivisieniveau gespeeld in de onder 20 competitie. Daar mocht ik af en toe mee banken toen ik nog jong was. Ik wilde ook zo hoog gaan spelen, maar tegen die tijd bood BV Hoofddorp dat niet meer aan. In Leiden was dat nog wel het geval, dus ging ik daar heen. Echter, ik kan geen afscheid nemen van mijn team in Hoofddorp, dus daarom speel ik ook nog daar. Ik ben blij met mijn keuze.”

5.  Hoe was het om in 2019 met het onder 22 team van BV Hoofddorp de Final Four te spelen?

“Het voelde niet zo bijzonder. Niet dat ik ondankbaar was dat we zo ver zijn gekomen, want dat behalen is altijd erg leuk. We hadden alleen niet of nauwelijks tegenstand in die competitie. Het is vrij onwerkelijk om te bedenken dat je dan de nummer één van Nederland bent en om kampioen te worden. De prestatie zelf is ook heel wat om mee te maken.”

6.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik ben niet het type speelster die op scorend gebied elke wedstrijd de doorslag geeft. Ik werk op het veld keihard, en daar ben ik het meeste blij mee. Ik vind het persoonlijk fijner om een last te zijn in de verdediging.”

7.  Met onder 22 ben je toernooien gaan spelen in het buitenland. Hoe was het om buitenlandse ervaring op te doen?

“Dat vond ik super leuk! Het was echt heel leuk om met Hoofddorp in het buitenland te spelen om nieuwe opponenten te ontmoeten. Je ziet zo’n groot fysiek verschil, maar je leert dat echt enorm veel van.”

8.  Ben je op jonge leeftijd al begonnen met spelen op landelijk niveau?

“Ik denk dat ik nu vijf jaar landelijk speel. Toch merk ik wel een verschil met spelen in onder 20 bij Leiden en onder 22 met Hoofddorp.”

9.  Wat herinner je je nog van de eerste keer dat je op landelijk niveau speelde?

“Ik vond het vooral cool om dat te zeggen tegen iedereen. Dan moest je bijvoorbeeld in een weekend zowaar naar Groningen om te spelen. Aan de 24 seconden-regel raakte ik al snel gewend. Ik merkte ook dat ik snel vooruit ben gegaan sinds ik op dat niveau speel. Landslake Lions en Den Helder waren echte angstgegners.”

10.  Is een moment gedurende jouw carrière die je nooit meer zou vergeten?

“Ik vond het heel fijn om te weten dat ik onder 20 mocht spelen in Leiden. Nederlands kampioen worden is ook een groot hoogtepunt, en dat we ook toen in Denemarken kampioen werden.”

11.  Heb je ooit ambities gehad om naar het buitenland te gaan?

“Ik heb wel die ambities, maar ik denk dat ik die te laat heb gehad. Wellicht had ik mijzelf dan meer gepusht om zoiets voor elkaar te krijgen. Ik heb daar nu ook zeker geen spijt van, want hier voel ik me ook heel goed. Ik werk er in elk geval enorm hard voor om op het hoogste niveau van Nederland te kunnen uitkomen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.