Denley Philips wil een sterke driepuntsschutter worden

Gepubliceerd op 18 februari 2021 om 12:50

Al op jonge leeftijd is 11-jarige Denley Philips te vinden op de basketbalvelden. Het begin van zijn avontuur met een bal begon in Hoofddorp. Na een aantal mooie seizoenen, waaronder een kampioenschap, zou een nieuw avontuur voor hem aanstaande zijn. Met BC Apollo is hij bezig aan twee imposante seizoenen!

Sterke vordering in spel en met het team bij Apollo

Denley wist het al heel snel; basketbal zou zijn ding worden. “Mijn vader deed ook heel veel met basketbal. Op mijn vijfde is dat bij mij ontstaan. Ik wilde op dat moment in de voetsporen van mijn vader treden. Het moment dat ik voor het eerst met een bal in mijn handen op het veld stond voelde best vreemd, maar ik vond het wel enorm leuk. Doordat ik het vaker bleef doen werd het alleen maar leuker.”

Diverse inspiraties

De afgelopen jaren heeft Denley zich als speler ontwikkeld. Dat is mede te danken aan een aantal spelers die vrij dichtbij hem in de buurt zijn. In de buurt als in spelend op het hoogste niveau van Nederland. “Bij Apollo speel ik nu in het eerste onder 12 team, en daarnaast train ik ook met het onder 14 team mee. Mijn speltactiek is het nemen van de schoten. Als ik de bal krijg en ik sta open dan neem ik graag kansen om te scoren en het team daarin verder te brengen. Ik denk dat ik over een sterk driepuntsschot zou kunnen beschikken in de toekomst. Het is iets waar ik vaak tijdens trainingen op oefen, en ik denk dat wanneer ik er altijd op train dat ik mijn schot zo scherp kan krijgen dat de ballen ook echt kunnen gaan vallen. Mijn voorbeeld speler is Stephan Curry. Hij is een schutter in de NBA, en ik wil ook als schutter beter worden. Als hij speelt kijk ik naar hoe hij speelt en probeer ik zijn spel, zijn beweging en zijn schot toe te passen op mijn manier van spelen. In Nederland heb ik ook een aantal voorbeeld spelers. Sergio de Randamie is een hele leuke speler die altijd te bereiken is, en ook Xavier Cannefax is een voorbeeld speler voor mij. De manier waarop hij zijn schot lost en vooral ook erg sterk de drives naar de basket afmaakt, vind ik fantastisch!”

Aan de hand met één van zijn voorbeelden: Xavier Cannefax!

Van Hoofddorp naar Amsterdam

Zoals gezegd is Apollo niet het eerste team waar Denley heeft gebasketbald. In zijn woonplaats Hoofddorp is het allemaal begonnen. “We hadden in Hoofddorp een team dat bijna elke wedstrijd won. Alleen van MBCA Amstelveen verloren we wedstrijden. Tijdens het eerste jaar was het voor de meeste van ons allemaal een geheel nieuwe ervaring. We gingen bijvoorbeeld altijd enorm juichen bij elk punt wat we maakten, want zoiets was als beginnende basketballer natuurlijk altijd bijzonder.”

Van een bijzonder begin kwam een bijzonder vervolg. De wens om in Amsterdam te kunnen spelen kwam uit. “Ik wilde heel graag bij Apollo spelen. Toen ik bij mijn opa en oma was, kreeg ik te horen dat ik bij Apollo mocht spelen. Dat was een geweldige verrassing. Op dit moment speel ik bij onder 12 op het landelijke niveau. Dat niveau is veel moeilijker om te spelen dan dat ik voorheen gewend was bij Hoofddorp. Het spel gaat wat sneller en het is fysieker. Daardoor voel je ook meer druk van een tegenstander. Je moet steeds op je hardst gaan spelen als je echt beter wilt worden en wilt winnen. Naast spelen in de competitie spelen we ook diverse toernooien, zoals de Summerleague. We spelen in dat soort toernooien tegen teams waar je in de normale competitie niet tegen speelt. We weten dan ook niet hoe zij spelen. Dat geeft meer uitdaging om wedstrijden tegen onbekende tegenstanders te winnen.”

Vader als coach

Het onder 12 team van Apollo wordt gecoacht door Erwin Philips, Denley’s vader. Zijn inbreng als coach leidt volgens Denley tot goed basketbal. “Mijn vader weet waar hij het over heeft als coach. Hij is duidelijk en strikt op wat er binnen het team en het spel moet gebeuren, maar ik (en het team) hebben wel het idee dat we daardoor beter basketballen. Hij richt zich ook vooral op wat er beter kan, want als je daar de focus op legt kan je in meerdere opzichten steeds beter worden. Dat is denk ik ook één van de redenen waarom wij als onder 12 team het goed doen in de competitie.”

Met deze ontwikkeling zullen Denley zien groeien tot schutter in de toekomst!

Reactie plaatsen

Reacties

Ruud
3 jaar geleden

Mooi stukDenley ,blijf zo doorgaan , alleen de doorzetters komen ver.

Jim Grauwelman
3 jaar geleden

Hoi Denley, zolang je maar plezier hebt in het spelletje en misschien kan je later wel een leuke boterham met je hobby verdienen. Soms daag ik je wel eens uit om een spelletje 1 tegen 1 te spelen maar daar kan ik mij beter niet meer aan wagen. Ik ben steeds weggespeeld. Groetjes, je ouwe opa. ;-)