Liz de Heer gaat voor de top met Utrecht Cangeroes

Gepubliceerd op 3 januari 2021 om 10:50

Voor haar is elke stap weer een nieuwe ontwikkeling. Over ontwikkeling gesproken; Liz de Heer blijft zich zo sterk ontwikkelen dat ze gezien kan worden als een talentvolle belofte namens Cangeroes. Ze vindt haar passie in alles wat met basketbal te maken heeft!

Liz haar spel als teamcaptain

De 16-jarige Liz basketbalt momenteel bij onder 18 en onder 20 van Utrecht Cangeroes. Uiteraard op landelijk niveau bij beide lichtingen. “Bij onder 18 ben ik teamcaptain," aldus Liz. "We spelen met dat team in de Tweede Divisie, en met onder 20 spelen we eredivisie. Ik basketbal al negen jaar, en dat is bij mijn broer begonnen. Ik ging naar zijn wedstrijden kijken, waarna ik de Basketball’s Cool bezocht. Sinds dat moment ben ik niet meer gestopt met basketballen. De meesten zeggen dat wij erg op elkaar lijken qua spel en fanatisme. Ik denk dat ik meer op het veld praat dan mijn broer. Verder verschillen we in niks. Ik ben echt een fanatieke speelster. Ik wil altijd op losse ballen duiken in het veld. Ik leid meer het team omdat ik captain ben. Ik ben één van de jongste uit het team, dus ik vond het wel spannend om die positie als captain op me te nemen.”

Voor diverse teams in aanmerking gekomen

Voordat Liz naar de Cangeroes ging, heeft ze eerst andere clubs in Utrecht bezocht. “Ik ben na de Basketball’s Cool naar SVO in Utrecht gegaan. Daarna trainde ik mee met Uball SVO. Ik ben toen één seizoen uitgekomen voor het onder 12 team van Uball Utrecht met alleen maar jongens. Van daar ben ik voor het eerst begonnen bij Utrecht Cangeroes. Op mijn 14e ben ik door Ray Laatst gevraagd of ik bij Basketbalvereniging Zeist '72 wilde spelen. Zij speelden toen Tweede Divisie. Ik kreeg dus een dubbele licentie voor de Cangeroes en B.Z. ’72. Na één seizoen ging Cangeroes ook eredivisie spelen, dus ben ik daar gebleven. Iedereen kent elkaar bij de Cangeroes. Sommige meiden ken ik van Uball, anderen van SVO. Ook omdat ik nu bij onder 20 speel creëer ik ook daar een band. Zo ontwikkel je jezelf bij Cangeroes, maar bouw je ook veel ervaring en zeker ook teamspirit op. Zoiets geeft mij ook meer het vermogen om door te gaan met basketbal, en bij Cangeroes. Bij onder 20 ligt het tempo echt hoger dan bij onder 18, wat echt een uitdaging voor mij is.”

Liz geeft altijd alles wat ze in haar heeft! © Arjen Kleefsman

Bijzondere tijd bij Uball

Hoewel Liz nu al een tijdje bij de Cangeroes speelt en onder 12 alweer ver weg lijkt, heeft ze toch mooie tijden over gehouden bij haar periode bij Uball. “Toen ik bij Uball speelde kwam ik voor het eerst in aanraking met het landelijk niveau. Dat was natuurlijk al een stap hoger dan dat ik bij SVO speelde. Dat seizoen heb ik als leerzaam ervaren. Ik vond het enorm leuk om met jongens te spelen. Het spel was enorm hard, wat wel wennen was aan het begin, maar het was een enorm goeie ervaring. Met Uball stonden we in de finale tegen Leiden. We verloren die wedstrijd met een paar punten, maar ik was wel super blij dat we sowieso in de finale stonden.”

Diverse inspiraties

Ook Liz heeft speelsters waar ze naar op kijkt. Niet vreemd gezien hun prachtige manier en vermogen van spelen. “Ik ken Lies van Straaten al heel lang. Mijn broer heeft bij haar in het team gezeten bij SVO. Ik vind haar spel heel tof om te zien! Zij is echt iemand waar ik naar opkijk. Laatst keek ik naar het Nederlands team. Daar raakte ik enorm onder de indruk van Laura Cornelius. De manier waarop ze het spel leidt en haar schoten verzilvert is echt fantastisch om te zien. Emese Hof vind ik natuurlijk ook een heldin. Zij heeft natuurlijk ook een tijdje bij Cangeroes gespeeld.”

Jaarlijks avontuur in Lund

Met de Cangeroes gaat Liz elk jaar naar het buitenland. Helaas kon dat nu tijdens corona niet doorgaan. “Ik ga heel lang met het team naar Zweden in Lund. Die busreis is al super met z’n allen. De vereniging gaat ook kijken naar jouw wedstrijden. Het is een moment waarop je enorm veel aan teambuilding kan doen. De hebben al veel mooie dingen in Lund laten zien, en ik hoop dat we er weer snel heen mogen gaan.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.