1 tegen 1 met Liselot Kulk

Gepubliceerd op 8 juli 2024 om 09:00

Op slechts 20-jarige leeftijd heeft Liselot Kulk al een indrukwekkende carrière opgebouwd bij de Grasshoppers, de club waar ze haar eerste stappen op het basketbalveld zette. Ze weet inmiddels hoe het is om diverse malen kampioen te worden bij Grasshoppers. Haar toewijding heeft Liselot enorm ver gebracht in haar basketbalcarrière! Foto: Wim Kulk

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Liselot Kulk, 20 jaar en ik woon in Katwijk. Verder ben ik aan het afstuderen. Ik basketbal bij Grasshoppers, waar ik ook altijd heb gespeeld. Ik woon nog thuis met drie broers en mijn ouders in Katwijk.”

2.  Hoe is basketbal in jouw leven gekomen?

“Ik begon toen ik zeven jaar was, eigenlijk omdat mijn zus en mijn broer er ook op zaten. De makkelijkste keuze voor mij was om ook op basketbal te gaan. Ik heb nooit een andere sport gedaan, het was altijd basketbal geweest.”

Foto: Wim Kulk

3.  Hoe was het om voor het eerst te basketballen bij Grasshoppers?

“Voor de allereerste keer kan ik me niet heel veel herinneren. Ik begon bij de beginners en opeens speelde ik een wedstrijd. Het was altijd een leuke ervaring, vooral op zo’n jonge leeftijd.”

4.  Wat voor type speelster ben jij?

“Ik zie mijzelf vooral als een power forward. Ik speel graag van buiten de bucket, maar ik kan ook in de post spelen. Ik ben een gedreven speelster en wil dat ook op het veld uitstralen.”

Foto: Wim Kulk

5.  Heb je mooie en bijzondere tijden meegemaakt in de jeugd bij Grasshoppers?

“Absoluut! Vanaf de onder 12 heb je natuurlijk de Nederlandse kampioenschappen. Toen ik 12 jaar was, gingen we voor het eerst Rayon spelen en gingen we naar het Nederlands kampioenschap. We wonnen met 60 punten van Jolly Jumpers in de finale waardoor we voor het eerst Nederlands kampioen werden. Ook in de onder 14 werden we twee jaar later kampioen. Dat waren toen echt de mooiste momenten in mijn leven.”

6.  Zijn er speelsters bij grasshoppers geweest waar je naar opkeek?

“Ik keek naar het hele team van Dames 1 op, zeker speelsters zoals Ingrid van der Plas. Iedereen was gewoon supergoed.”

7.  Hoe was het om voor het eerst in dames 1 van Grasshoppers te spelen?

“Dat was echt een moment waar ik naartoe werkte. Ik maakte mijn debuut toen ik 16 jaar was. Het was super spannend en echt super vet om die kans te krijgen op zo’n jonge leeftijd!”

Foto: Wim Kulk

8.  Hoe was het om kampioen te worden met Grasshoppers?

“Dat was echt een heel bijzonder moment. Alle meiden in het team waren al eens Nederlands kampioen geworden, behalve ik. Het was toen echt heel vet om voor het eerst kampioen te worden. Dat we dit met allemaal spelers uit Katwijk hebben gedaan, maakt het extra speciaal. We hebben een heel goed opleidingsprogramma en dat zie je terug in de resultaten. Ook dit jaar hebben we laten zien dat het wederom kan, gezien de overwinningen die wij hebben geboekt om zowel de beker als het kampioenschap te kunnen behalen.”

9.  Hoe was het om uit te komen namens de jeugd van het Nederlandse team?

“Super vet! Ik was vijftien jaar toen ik met onder 16 meeging naar het EK. Ik had totaal niet verwacht dat ik erbij zou zitten. Voor je land uitkomen is iets om super trots op te zijn. De zomertrajecten met het Nederlandse team zijn altijd heel leerzaam en ik kijk er echt met trots op terug!”

10. Hoe heb jijzelf jouw talent zien ontwikkelen gedurende jouw carrière?

“Bij Grasshoppers en het Nederlandse team heb ik zeker mijn talent op de juiste manier kunnen laten zien. Het is mooi om te zien dat mijn harde werk en inzet resulteren in mooie prestaties op het veld.”

Haar ervaring bij de Grasshoppers en het Nederlandse jeugdteam heeft Liselot gevormd tot de gedreven speelster die ze vandaag is. Liselot haar verhaal laat zien dat de ontwikkeling vaak net zo mooi is als de bestemming! Foto: Wim Kulk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.