P.J. Hakvoort beleeft een jaar van groei bij Almere Pioneers

Gepubliceerd op 28 mei 2024 om 07:30

P.J. Hakvoort heeft dit seizoen zijn stempel gedrukt op de Nederlandse basketbalwereld. Als kersverse speler in de onder 14 Eredivisie bij de Almere Pioneers heeft hij een indrukwekkend seizoen achter de rug. Wat begon als een eenvoudige hobby, groeide uit tot een serieuze passie met ambities. In zijn eerste jaar bij de Almere Pioneers heeft P.J. niet alleen zijn vaardigheden aangescherpt, maar ook de waarde van teamgeest en doorzettingsvermogen leren kennen. In dit artikel duiken we dieper in zijn ervaringen, ambities en de onmiskenbare groei die hij heeft doorgemaakt als speler en persoon. Foto: Marcel pomp - @basketballstills

Van hobby tot professionele ambities

Basketballen was voor P.J. aanvankelijk meer een hobby, aangezien hij eerst niet van plan was om professioneel te spelen. “Ik speelde één keer in de week basketbal,” vertelt P.J., “en dat ging steeds beter en beter. Ik kreeg op een gegeven moment mijn lengte ook mee. Voor mij is basketbal heel belangrijk, want je maakt ook enorme vrienden. Het is een hele sociale sport, en je beweegt veel en leert veel. Het is ook tactisch, dus niet alleen maar fysiek de strijd aangaan.”

Zijn basketbaltijd begon bij Orca’s op Urk. Daar is hij enorm veel gaan groeien en hebben ze hem klaargestoomd voor het spelen op eredivisieniveau. “Bij Orca’s hebben ze heel veel tijd in mij gestoken om te leren hoe ik onder de basket kan scoren. Dat heb ik allemaal bij hen geleerd. Ik krijg nu bijvoorbeeld training over hoe ik fysiek tegen oudere mensen kan spelen, omdat ik ook in de onder 18 heb gespeeld. Zodoende leer ik precies hoe ik fysiek tegen grotere mensen kan spelen.”

Een sterke teamgeest en winnaarsmentaliteit

Een van de grootste krachten van P.J.’s team is hun mentaliteit. Dit seizoen hebben de Pioneers in de onder 14 veel mooie wedstrijden gespeeld. “Ik ervaar het als een leermoment. Soms winnen we, maar soms ook niet. Het is altijd gezellig, en het is natuurlijk belangrijk dat je wint en beter wordt, maar het gaat er ook om dat we het leuk hebben met elkaar. Onze band in dit team is heel goed, en onze kracht is de mentaliteit die wij hebben. We hebben een hele goede winnaarsmentaliteit met elkaar. Als we achter staan, dan kunnen we gewoon doorgaan, waardoor we soms ook winnen. We geven het nooit op, en omdat we ook een hele goede band met elkaar hebben, kunnen we ook meer van elkaar hebben. We zijn goed op elkaar ingespeeld, en we hebben nog maar één jaar met elkaar gespeeld. Ik heb de kansen in het seizoen heel hoog zien zitten. We waren in maart al geplaatst voor de play-offs, en dat was voor ons al een hele grote verbetering. We hebben verschillende teams aan het begin van het seizoen verslagen. We stonden aan het begin eerste, en gaandeweg had iedereen wel zijn goede en minder goede momenten. Onze momenten komen later nog, ondanks dat we nu al goede momenten hebben.

Het onder 16 team van Almere Pioneers heeft een goed seizoen gedraaid, en wij kunnen altijd een stap hoger zetten. We zijn nu bezig om dat te proberen. Je weet natuurlijk nooit wat er gaat gebeuren, of sommige spelers naar een ander team gaan. Je moet ook bij elkaar blijven, want als we niet bij elkaar blijven en er gaan mensen weg, dan wordt het moeilijker om hoger in de Eredivisie te spelen.”

Foto's: Marcel pomp - @basketballstills

Mogelijke basketbalcarrière in Amerika

P.J. heeft ook internationale ambities. Ergens droomt hij ervan om ooit in de Verenigde Staten te spelen. “Spelen in het buitenland zou leuk lijken, ook omdat het in Amerika is, en ik daar geboren ben. Ik heb daar familie, en ook een eigen omgeving. Ik weet hoe het in Amerika is, want ik ben daar al zes keer op vakantie geweest. Amerika zou een leuke plek zijn om te basketballen, ook omdat je zo hoog speelt en er zoveel toeschouwers zijn die naar je kijken. Je speelt natuurlijk voor je team, maar je doet het ook voor de toeschouwers. Zij komen om te kijken naar jou, dus daar moet je ook alles voor geven.”

P.J. heeft het afgelopen jaar een indrukwekkende groei doorgemaakt bij de Almere Pioneers, zowel als basketbalspeler als persoon. Wat begon als een eenvoudige hobby, is uitgegroeid tot een serieuze passie met professionele ambities. Bij de Almere Pioneers in de onder 14 Eredivisie heeft hij zijn vaardigheden verfijnd en de waarde van teamgeest en doorzettingsvermogen leren kennen. Zijn tijd bij Orca’s op Urk legde de basis voor zijn ontwikkeling, waar hij leerde scoren en fysiek spel te beheersen. Dit seizoen heeft hij niet alleen een sterke band opgebouwd met zijn teamgenoten, maar ook een winnaarsmentaliteit ontwikkeld die hen door vele uitdagende wedstrijden heeft geleid. P.J. droomt ervan om zijn talenten ooit in Amerika te laten zien, en met zijn vastberadenheid en passie lijkt die toekomst wellicht dichterbij dan ooit. Zijn verhaal is een inspiratie voor jonge sporters overal, die leren dat met hard werken en een sterke teamgeest, grote hoogten bereikt kunnen worden. Foto: Marcel pomp - @basketballstills

Reactie plaatsen

Reacties

Wladimir Klunder
16 dagen geleden

Ga door door PJ. Je hebt veel talent en ga dit gebruiken. Heb alle vertrouwen in jou dat je ver gaat komen. Succes topper. Gr wladimir

Janneke
7 dagen geleden

Wat een prachtig artikel en wat mooi geschreven! Als moeder stiekem wel heel erg trots hoor! Dank je wel hiervoor Bryant!!