1 tegen 1 met Stijn Schaap

Gepubliceerd op 29 mei 2024 om 08:00

Op 14-jarige leeftijd heeft Stijn Schaap een fantastisch aandeel gehad in de onder 14 Eredivisie bij Almere Pioneers. Met een indrukwekkend balgevoel en een scherp oog voor assists is Stijn hard op weg om een grote toekomst in het basketbal te verwezenlijken. Foto: Marcel pomp - @basketballstills

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Stijn Schaap, ik ben 14 jaar oud en ik speel basketbal bij Almere Pioneers in de onder 14 Eredivisie.”

2.  Hoe is basketbal in jouw leven gekomen?

“Ik zat eerst op een aantal sporten, maar dat vond ik niet echt leuk meer. Ik wilde toen basketbal gaan proberen, en eigenlijk vond ik dat gelijk al heel leuk.”

3.  Wat gaf de doorslag dat je voor basketbal bent gegaan?

“Het balspel zelf, en dan ook nog in het team.”

4.  Wat voor type speler ben jij?

“Ik ben een point guard, dus dat betekent dat je de bal op dribbelt en het spel verdeelt.”

5.  Je bent iemand met veel assists per wedstrijd. Is dat ook jouw belangrijkste focus?

“Ja, als ik zie dat er veel spelers openstaan om te scoren, dan kan ik via een assist gelijk gaan voor deze mogelijkheden voor het team.”

6. Leiderschap is een belangrijk element voor een point guard. In hoeverre hecht je daar waarde aan?

“Heel veel, want als niemand de leiding neemt, dan gaat het team ook niet groeien. Iemand moet het doen, en ik denk dat je het team daar de nodige boost mee kan geven.”

Foto: Marcel pomp - @basketballstills

7.  Je bent begonnen bij Quick Runners in Huizen. Hoe was het om daar voor het eerst te basketballen?

“Ik heb daar mijn eerste training gehad. Het was wel anders dan hier, want hier in Almere is het allemaal wat strakker georganiseerd.”

8.  Je hebt afgelopen seizoen bij Almere Pioneers in de onder 14 Eredivisie gespeeld. Hoe is het om op landelijk niveau te spelen?

“Ik ben veel meer bezig op het veld dan op regionaal niveau. Neem bijvoorbeeld het spelen met de 24-secondenklok, dat heb je niet op regionaal niveau. Het spel wordt ook veel sneller gespeeld, en ze spelen met veel meer druk, zoals een full-court press verdediging.”

9.  Jullie begonnen afgelopen seizoen met een aantal mooie overwinningen. Hoe was het om zo goed te beginnen en een geduchte tegenstander te zijn?

“Ik denk vooral dat het een leuk team is waarin ik heb gespeeld. De chemie is erg hoog, en het is duidelijk dat we elkaar goed kunnen vinden. Het geeft mij natuurlijk een boost, maar ook het hele team. Als iemand anders bijvoorbeeld een punt maakt, dan ga je daardoor ook beter spelen omdat je hebt toch gescoord als team.”

10.  In hoeverre had je de kansen van afgelopen seizoen ingeschat?

“In het begin wist ik niet echt wat ik moest verwachten. Coach Mitchell zei dat we hoog konden eindigen, maar ik wist niet echt hoe ik dat voor mij moest zien. We hadden ons doel gesteld om niet te degraderen. Dat is met wat wij dit seizoen hebben bereikt zeker gelukt.”

Stijn is niet zomaar een jonge basketballer; hij is een toonbeeld van toewijding, teamwork en passie voor het spel. Zijn indrukwekkende prestaties bij Almere Pioneers en zijn visie op leiderschap laten zien dat hij niet alleen fysiek, maar ook mentaal klaar is voor de volgende stap in zijn carrière! Foto: Marcel pomp - @basketballstills

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.