1 tegen 1 met Teuntje Galavazi

Gepubliceerd op 21 mei 2024 om 13:00

Na verschillende stadia van groei en ontwikkeling basketbalt Teuntje Galavazi sinds dit seizoen op landelijk niveau bij BS Leiden. Wat begon als spelen bij BV Oegstgeest is uitgegroeid tot het aangaan van een nieuwe ervaring op eredivisieniveau, iets waar Teuntje nog veel groei in zal vinden! Foto: Ray Beers

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben je?

“Ik ben Teuntje, 15 jaar, en speel basketbal in het onder 16 team van BS Leiden.”

2.  Hoe is basketbal in jouw leven gekomen?

“Ik was op zoek naar een sport om te doen, en ik heb heel veel proeflessen gedaan om eraan te beginnen. Inmiddels basketbal ik al zeven jaar.”

3.  Waar heb je zoal gebasketbald?

“Ik heb vijf jaar lang bij BV Oegstgeest gebasketbald. Vorig jaar ben ik naar Leiden gegaan, en dit jaar zit ik voor het eerst in een eredivisieteam in de onder 16 competitie.”

4.  Hoe was dat eerste basketbal moment in Oegstgeest?

“Het ging daar eigenlijk alleen maar om het plezier. De prestaties waren eigenlijk niet zo’n ding, maar dat vond ik toen ook heel erg leuk. Op een gegeven moment, toen ik ouder werd, begon ik toch meer te zoeken naar meer uitdaging. Ik ben toen uiteindelijk voor deze uitdaging toch naar Leiden gegaan.”

5.  In Leiden zijn ze altijd gericht op hogere uitdagingen toch?

“Klopt, en spelen in het tweede team was voor mij al een best grote stap. Later ben ik mee gaan trainen met het eerste team, dus toen ben ik één keer in de week daarheen gegaan. Dit jaar ben ik ook daadwerkelijk in het team gekomen.”

6. Hoe is het om op landelijk niveau te spelen?

“Ik vind dat heel erg leuk! Het is heel anders, een andere sfeer, maar het is ook heel leerzaam. Ik had nog helemaal geen ervaring daarmee.”

7.  Hoe heb je de kansen voor dit jaar ingeschat?

“Ik denk dat er wel kansen zijn geweest om ver te kunnen komen. Natuurlijk wilde iedereen heel graag het kampioenschap winnen. Iedereen in dit team is erg gedreven.”

8.  Hoe zou je de kracht van dit team omschrijven?

“Spelen op snelheid is wel een belangrijk punt voor ons. We proberen altijd een snelle transitie te hebben. We steunen en coachen elkaar ook.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.