1 tegen 1 met Annelien Depauw

Gepubliceerd op 11 november 2023 om 11:00

Ze heeft altijd bij Sparta Laarne gespeeld, en weet wat het is om als jonge speelster een kampioenschap mee te maken. Annelien Depauw maakt steeds meer sprongen. Ze won de Beker van Oost-Vlaanderen en het kampioenschap met Sparta Laarne onder 16, en komt nu uit namens de B-ploeg en het onder 19 team van Sparta Laarne. Daarnaast zit ze ook op de topsportschool. Met Annelien haar vermogen, kracht, talent en doorzetting kan ze het zeker ver brengen; tot alles wat ze ambieert! Foto: Kato Buysse

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Annelien Depauw, 14 jaar en speel basketbal bij de dames B-ploeg en het onder 19 team van Sparta Laarne.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Een vriend uit mijn klas die heeft op basketbal gezeten. Op dat moment was ik aan het uittesten welke sport ik wilde doen, en ik had toen ook voor basketbal gekozen.”

3.  Wat voor type speelster ben jij?

“Ik heb altijd enorm veel zin om te spelen, en houd er vooral van om te rebounden.”

4.  Is er iemand naar wie je opkijkt?

“Uiteraard de Belgian Cats! Zij hebben het echt heel goed gedaan tijdens het laatste Europese kampioenschap met het behalen van een gouden medaille. Verder kijk ik ook op naar de dames A-ploeg van Sparta Laarne, ze zijn allemaal mijn favoriet daar. Sowieso, bij basketbal voel je de enorme adrenaline tijdens de wedstrijden, en creëer je ook veel vriendschappen.”

5.  Je hebt zelf altijd gebasketbald bij Sparta Laarne. Hoe was het om daar voor het eerst te basketballen?

“Leuk! Ik was toen nog heel jong, dus daar weet ik niet zo heel veel meer van. Tegenwoordig speel ik in twee teams bij Sparta Laarne.”

6.  Sparta Laarne is een grote club, een ploeg waar veel talent wordt opgeleid. Wat maakt Sparta Laarne voor jou een geweldige organisatie?

“Iedereen kent elkaar, en er heerst een hele leuke sfeer. Daarnaast zijn we kampioen geworden met het onder 16 team en hebben we de Beker van Oost-Vlaanderen gewonnen!”

7.  Zo, dat is zeker fantastisch! Hoe voelt het om dat soort prijzen met het team te pakken?

“Het was echt heel spannend, ook omdat we niet met veel speelsters waren tijdens deze wedstrijd. We moesten veel minuten maken, en het was ook een lange wedstrijd. Toch, als je wint dan is de ontlading groot!”

Foto: Kato Buysse

8.  Afgelopen juni heb je ook deelgenomen aan het Copenhagen Invitational toernooi in Denemarken. Hoe was het om daar te spelen?

“Met de topsportschool mochten we mee naar Kopenhagen, en hebben we dat toernooi ook gewonnen. Ik had wel veel stress, aangezien ik ook samen met meiden mocht spelen die ook aan het EK deelnamen. Daar keek ik ook enorm naar op. Het was echt fantastisch.”

9.  Wat zijn voor jou enkele uitdagingen dan wel leermomenten geweest tijdens het toernooi in Kopenhagen?

“Vooral kijken naar de mensen die verder zijn dan jezelf. Als je kunt kijken naar ze dan kan je ook veel van ze leren.”

10. Wat motiveert jou om te streven naar de topsportschool in Wilrijk?

“Om zo volgend jaar met de selecties mee te mogen doen voor het EK. Daarvoor moet je ook steeds beter worden.”

11. Je streeft ernaar om deel te nemen aan een EK namens de jeugd van de Belgian Cats. Hoe zie je zoiets voor je: spelen namens de Belgian Cats?

“Je zal er in alle opzichten nog veel meer van kunnen leren. Je moet elke keer steeds beter worden, maar met de topsportschool moet dat ook zeker kunnen lukken.”

12. Wat voor gevoel krijg je als je de hoofdmacht van de Belgian Cats in actie ziet komen?

“Dan denk ik echt ‘ohhh daar wil ik ook staan!’. Dat is echt een streven van mij.”

13. Je speelt nu onder meer voor de B-ploeg van Sparta Laarne. Hoe denk je dat het zal zijn om namens de A-ploeg in actie te komen op het hoogste niveau van België?

“Heel leerrijk, zeker om ook tegen de grote ploegen te spelen. Ik vind het ook erg leuk om ernaar te kijken, want daar leer je ook veel van.”

14. Wat ambieer je nog meer in de toekomst?

“Vooral om te zien hoe de topsportschool is, en om mij daar steeds meer te ontwikkelen. Ik weet zeker dat het goed moet komen!”

Reactie plaatsen

Reacties

Nadine Pardaen
7 maanden geleden

Wat een knaller !!! Wij wensen haar heel veel succes bij het nastreven van haar dromen !!!

Jozef Depauw
7 maanden geleden

Veel succes met het basket in de toekomst.

andré de smedt
7 maanden geleden

Heyhey Annelien, het is zo fijn om je bezig te zien en duimen we met de hele familie.

Alderweireldt Katrien
7 maanden geleden

Lieve meid. Uw discipline, moed en supertalent brengen u waar je nu staat. Supertrots wat je al bereikt hebt. Mede dankzij uw club Sparta Laarne Helicats. Zij en uw plaats op de topsportschool zullen u alleen nog groter maken. Doe zo verder ❤️

Kenneth, Cindy e Daan
7 maanden geleden

Goed bezig Annelien! Topvrouw!