8 seconds with Loes van den Heuvel

Gepubliceerd op 19 oktober 2023 om 08:30

Loes van den Heuvel, een 22-jarige basketballer uit Den Bosch, heeft onlangs een grote stap gezet in haar carrière door te gaan spelen op het hoogste niveau in België bij Athenas Lummen. De eerste drie wedstrijden zijn al achter de rug en Lummen wist ze alle drie meteen te winnen. We hebben Loes acht vragen gesteld.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Loes van den Heuvel, 22 jaar oud en afkomstig uit Den Bosch. Momenteel speel ik basketbal in België bij Athenas Lummen.”

2.  Hoe is basketbal in jouw leven gekomen?

“Ik ben begonnen met basketbal bij EVBV Octopus in Vught. Mijn vader is coach en is ook scheidsrechter geweest. Vanuit mijn gezin zijn we zo in deze sport beland. Mijn broertje Max van den Heuvel heeft ook gebasketbald, en zo ben ik op mijn tiende begonnen. Al snel belandde ik in Eindhoven bij Almonte.”

3.  Jouw broertje Max heeft ook gebasketbald. In hoeverre verschillen jullie qua speelstijl van elkaar?

“Ik denk dat Max veel talent heeft, zeker ook als guard. Hij verdeelt het spel goed, en ik denk dat ik communicatief sterker ben op het veld. Waar we overeenkomen, is dat we allebei schutters zijn, maar Max heeft geleerd om ook naar zichzelf te kijken, dus hij kan beter scoren.”

4.  Hoe was het om voor het eerst te basketballen bij EVBV Octopus?

“Het was echt een warme ervaring daar in Vught. Ik heb er veel vriendinnen ontmoet, en het was een geweldige plek om te beginnen. Al snel werd mijn vader ook coach van het onder 16 meiden team. Toen ik 14 was, werd hij ook mijn coach, wat ik als positief heb ervaren! Mijn tijd bij EVBV Octopus was echt een geweldige start voor mij.”

5.  Je bent geboren in Den Bosch. Heb je op jonge leeftijd ook het één en ander meegekregen van het spel van EiffelTowers / SPM Shoeters Den Bosch?

“We hebben altijd in Vught gewoond. Naar mijn weten zijn we niet vaak naar de Maaspoort geweest, eigenlijk alleen tijdens wedstrijden waarin mijn vader moest fluiten. Max en ik gingen dan vaak mee, en we vonden het natuurlijk heel indrukwekkend om aanwezig te zijn in de Maaspoort.”

6.  Je hebt een lange tijd bij Almonte gebasketbald. Hoe heb je dat ervaren?

deelgenomen aan het scholen WK, wat ook heel bijzonder was. Bij Almonte ben ik verder gaan groeien, naar de onder 20 Eredivisie en de Promotiedivisie. Ik heb een geweldige tijd gehad; zowel het plezier als het behalen van mooie resultaten. Bij Almonte was het echt heel warm en gastvrij!”

7.  Je bent iemand die middels het harde veel mooie dingen voor het team voor elkaar krijgt. Had je nooit de ambitie om in de jeugd van de Orange Lions deel te nemen?

“We hebben er thuis wel over gesproken, maar ik heb er zelf nooit echt zo naar gekeken. Ik had wel de mogelijkheid om naar de Royal Eagles in Apeldoorn te gaan. Op dat moment was ik 15 jaar oud, maar ik heb destijds de keuze gemaakt om het niet te doen. Ik vond mijn vriendenkring destijds belangrijker. Natuurlijk had ik die ambities wel, maar ik had toen niet het idee dat het voor mij was weggelegd. Ik vond het gewoon moeilijk om afstand te nemen van mijn vertrouwde omgeving. Achteraf gezien vind ik het wel jammer, als ik eerlijk ben.”

8.  Dit seizoen speel je bij Athenas Lummen in België, en speel je samen met jouw voormalig teamgenoot Annika van Heukelom. Hoe zie je zoiets voor je, spelen op het hoogste niveau van België?

“Tot nu toe hebben we alle wedstrijden met het team gewonnen. Ik ben ervan overtuigd dat we de play-offs kunnen halen en wie weet hoe ver we dan komen!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.