Meet Demi Kleemans & Pippa de Boer

Gepubliceerd op 10 oktober 2023 om 09:00

Zowel Demi Kleemans (links) als Pippa de Boer (rechts) zijn sterke basketbalkrachten bij Barons uit Breda. Beide speelsters hebben in september hun eerste wedstrijd met succes gespeeld, en dus kunnen we weer veel van ze verwachten. Basketbal is hun passie, en dat is in alles terug te zien!

1.  Introduceer jullie zelf eens, wie zijn jullie?

“Ik ben Pippa de Boer, 19 jaar oud, ik basketbal sinds ik negen jaar ben en woon in Bergen op Zoom.”

“Ik ben Demi Kleemans, 20 jaar, ik kom uit Rijsbergen en speel ongeveer 12 jaar basketbal.”

2.  Hoe zijn jullie begonnen met basketballen?

Demi: “Mijn moeder heeft altijd gebasketbald, ook bij Barons in Breda. Ik was destijds ook aan het kijken welke sport ik leuk zijn vinden, en mijn moeder stelde toen voor eens proberen te basketballen.”

Pippa: “Bij was het mijn vader die heeft gebasketbald. Daardoor is mijn oudere broer ook gaan basketballen, waarna ik het ook ben gaan doen. Ik ben begonnen bij West-Brabant Giants in Bergen op Zoom, en vervolgens op mijn 16e bij Blauw-Wit in Roosendaal. Afgelopen seizoen speelde ik voor het eerst bij Barons.”

3.  Wat maakt basketbal jullie favoriete sport?

Pippa: “Het samenspel, waarbij je dan spelletjes zie waarbij spelers vrijgespeeld kunnen worden. Dribbelen vind ik heel leuk, om bijvoorbeeld mensen voorbij te dribbelen.”

Demi: “Bij basketbal kun je op meerdere manieren scoren: door een lay-up, vrije worpen of een driepunter. Je hebt verschillende manieren, en geen één aanval is hetzelfde.”

4.  Wat voor type speelsters zijn jullie?

Demi: “Ik vind het voornamelijk leuk om te schieten. Ik drive minder vaak dan dat ik schiet.”

Pippa: “Het snelle spel vind ik voornamelijk belangrijk; snel aan de bal komen en in de aanval eerder driven dan schieten is meer mijn spel. De assists vind ik ook erg belangrijk aan het spel.”

5.  Hoe was het voor jullie om voor het eerst te basketballen?

Demi: “Dat is echt heel lang geleden. In het begin was het best onwennig, aangezien ik eerst op dans heb gezeten. Ik merkte wel dat ik gelijk met veel plezier naar trainingen ging, en toen ik bij onder 12 wedstrijden ging spelen vond ik het een stuk leuker. Je wist destijds waarvoor je ging trainen.”

Pippa: “In het begin zat ik in een jongensteam. Ik vond het al gelijk erg leuk, maar ik vond het op zich wel jammer dat ik Giants moest verlaten. Het was ondanks dat heel erg leuk bij Blauw-Wit. Je hebt met de meiden meer een connectie met het team, al is het alleen al dat je na afloop een kleedkamer met elkaar deelt.”

6.  Jullie spelen nu allebei bij Barons. Hoe zouden jullie afgelopen seizoen bij het onder 22 team omschrijven?

Demi: “Als geweldig! Ik heb het echt enorm naar mijn zin gehad. Ik heb lang bij Barons bij hetzelfde meidenteam gezeten, maar veel speelsters zijn gestopt. Daarom is het vorig seizoen een vrij ander team geweest. Doordat iedereen aan elkaar moest wennen zijn we steeds meer closer. We doen ook veel dingen buiten basketbal om.”

Pippa: “Het is denk ik echt het leukste jaar dat ik ooit heb gehad. Voor mijn gevoel ging het in het begin gelijk goed, en konden we elkaar heel goed vinden.”

7.  Demi: je bent een schutter. Is er een wedstrijd waarin je explosief van afstand wist raak te knallen?

“Afgelopen seizoen hadden we een wedstrijd in Oirschot. Daar gingen mijn schoten er heel goed in, waardoor ik meer punten had dan normaal.”

8.  Pippa: is er een spelregel die je zou willen wijzigen of verwijderen?

“Oeh dat is een moeilijke vraag! Ik denk dat bij verdedigende fouten het minder streng mag zijn. Het vergt af en toe precisiewerk om dan geen persoonlijke fout te maken, hoewel verdedigen er ook bij hoort.

9. Pippa: stel je staat met nog vier seconden te gaan twee punten achter, en jullie hebben balbezit. Wat zou je in zo’n situatie doen?

“Ik zou de bal passen naar de beste schutter in het team, en voor een driepunter kan gaan. Als ik de bal niet kan passen, dan zou ik zelf naar de basket gaan. Hopelijk krijg ik dan een fout mee.”

10. Demi: is er in de afgelopen 12 jaar een wedstrijd die je nooit meer zal vergeten?

“Het is alweer vier jaar terug dat wij met ons oude een teamgenootje hebben verloren. Echt een heftig moment was dat. We moesten later een wedstrijd spelen, en we hadden op dat moment het gevoel dat ze er echt bij was.”

11. Demi: wat maakt Pippa een sterke speelster?

“Ik vind dat Pippa goed kan driven, en echt een behendige speelster. Ze kan naar de basket sterk scoren en geregeld een fout mee kan krijgen. Dat maakt haar sterk!”

12. Pippa: wat maakt Demi een sterke speelster?

“Demi heeft een mooie drive om altijd te winnen. Als ze in de mood is, dan blijft ze ook doorgaan. Soms heeft ze wedstrijden waarin ze alles erin kan schieten, wat ook erg fantastisch is!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.