Basketball’s Cool Amstelveen bezorgt kinderen gegarandeerd basketbalplezier

Gepubliceerd op 2 februari 2023 om 16:00

Gedurende het basketbalseizoen is het elke zaterdag zover. In de Amstelveense Goudsmithal wordt er een hele ochtend gezorgd voor basketbalplezier bij kinderen, dankzij de Basketball’s Cool (BCool). Sinds jaar en dag zorgt dit initiatief voor een begin van een groeiende passie bij kinderen. Niet vreemd dat de hoeveelheid deelnemende kinderen met het seizoen toenemen. De BCool wordt verzorgd onder leiding van Han Crabbendam, en kan tegenwoordig spreken over een dusdanige groei dat ze momenteel elke zaterdagochtend circa 125 basketballende kinderen telt. Support by Report vond dat het tijd werd om dit mooie initiatief op zaterdag 28 januari te bezoeken!

08.45 tot 09.45 uur: kinderen tot en met 7 jaar

Deze groep is dit seizoen nieuw, en kan de BCool met drie groepen werken en dus ook de allerkleinsten een plek geven. Kinderen met een leeftijd vanaf 5,5 jaar kunnen meedoen aan de BCool. Deze kinderen kunnen tot en met een leeftijd van 7 jaar deelnemen aan het eerste uur van de BCool. Het betreft een en al saamhorigheid; kinderen die opgaan in de sport en beter willen worden. Ervaren trainers, met een rijke basketbalervaring als speler, leren kinderen de allereerste basisvaardigheden: passen, dribbelen, schieten, het voetenwerk en partijtje spelen. Zo wordt er geleerd te dribbelen met rechts en met links, zonder naar de bal te kijken. Ook schot oefeningen dicht bij de ring worden de kinderen aangeleerd. Per training wordt een vaste trainer aan de groep toegewezen die met de kinderen over de verschillende elementen van het circuit gaat. Maar liefst 33 kinderen deden 28 januari binnen deze leeftijdscategorie mee met de BCool, met onder andere kinderen van de international school. Niet alleen coaches, maar ook spelers van MBCA geven training bij de BCool, allemaal met hetzelfde doel: de belangrijkste basiselementen uitleggen, op zo’n manier dat de kinderen het enorm leuk vinden en ook al gauw onder de knie kunnen krijgen.

09.45 tot 11.00 uur: kinderen tot en met 9 jaar

De ontwikkeling vloeit voort. Dat is te zien in de volgende groep, de jeugd tot en met 9 jaar. De oefeningen die hier gegeven worden zijn gevorderder: van voetenwerk tot oefeningen met hordes. De kinderen raken steeds meer bedreven in de basiselementen en het schot. Sommige kinderen scoren meer dan de anderen, maar dat maakt niet uit. Hoe meer je traint hoe beter het gaat. Dat is juist het succes van de BCool. Spelenderwijs leren is een mooie factor voor deze ontwikkeling.

11.00 tot 12.15 uur: kinderen tot en met 11 jaar

Je ziet dat de ontwikkeling toeneemt en meer doorzet. De basis verloopt goed bij de talenten, wat precies goed is zo vlak voordat deze talenten echt in competitieverband gaan spelen. Naast het dribbelen en schieten wordt er ook getraind op reflex & snel handelen. Basketbal is een teamsport, en dat wordt steeds meer begrepen. De focus wordt daarom ook steeds meer gelegd op veel passen voordat er wordt geschoten. Teamspel, en het belang van het begrip team, komt steeds meer in de belangstelling te staan bij de kinderen.

De BCool zorgt voor een goede schakel voor beginnende kinderen, voordat ze in wedstrijdverband met hun teams gaan meedoen. Dit initiatief draagt bij aan zowel basketbalplezier ontwikkelen als basketbaltalent ontwikkelen. Onmisbare schakels om kinderen kennis te laten maken met deze balsport. Juist dat vervult het succes van deze Amstelveense BCool, wat weer meetbaar is aan de toenemende aanmeldingen die blijven binnenstromen. Dit zal betekenen: basketbalplezier neemt toe, basketballende kinderen neemt toe, basketbal in Amstelveen neemt toe. De BCool beschikt over kinderen met diverse nationaliteiten, ook kinderen die geen Nederlands of Engels spreken, maar de taal van basketbal is universeel en daarom hoort iedereen erbij!

Reactie plaatsen

Reacties

Magdalena
5 maanden geleden

Ik heb een kind van 9 jaar oud hij wil met basketballen hij heeft nooit gebasketbald graag ik wil weten wanneer kan ik hem introduceren en hoe laat welke dag. Mijn telefoonnummer is 0624150225

Francesco Dattrino
5 maanden geleden

Mijn zoon (10jaar) wil graag met basketballen beginnen. Wanneer en waar kan hij één proef training maken?
0652729191