Sasja de Boer gaat voor een prachtige uitdaging met Flashing Apollo

Gepubliceerd op 3 februari 2023 om 13:00

Voorheen speelde de 20-jarige Sasja de Boer bij BV Hoofddorp en Flashing Heiloo. Dit seizoen speelt ze in een nieuw onder 21 team dat is voortgekomen uit Flashing Heiloo en BC Apollo Amsterdam: Flashing Apollo. Ondertussen speelt ze al 14 jaar basketbal, en daarnaast studeert ze communicatie en multimedia design aan de Hogeschool van Amsterdam.

Een mooi begin bij BV Hoofddorp

Op haar zesde begon Sasja met basketballen bij BV Hoofddorp. Wat ze vooral heel leuk vond was dat de club de uitdaging gaf om op een hoger niveau te spelen. “Dat heeft goed uitgepakt,” vertelt Sasja, “en als je bijvoorbeeld door de gang liep kende iedereen elkaar. Dat maakt dat iedereen weet dat deze club verbindt. Op hoger niveau had ik nooit bewust het verschil in niveau en moeilijkheid meegemaakt. Je speelt nog steeds om te winnen, maar daar moet je dan harder voor gaan werken.”

De overstap naar Flashing Heiloo

Drie jaar geleden was het voor Sasja tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. In 2019, waar covid-19 later om te hoek kwam kijken, ging ze naar Flashing Heiloo. “Natuurlijk kende ik de meiden wel van naam, maar het team zelf was vrij nieuw. Toch werd ik er goed ontvangen, hoewel het wel wennen was aan de speelstijl. Dat voelde ik vooral tijdens de eerste wedstrijden. Ik kreeg steeds meer vertrouwen van de coach, en ik liet zien waarom ik de minuten verdiende.

Er is één wedstrijd die mij altijd bij blijft. Vorig seizoen stonden we met nog drie minuten te spelen 18 punten achter tegen Basketbal Academie Weert. We kwamen steeds meer in de wedstrijd, en we stonden drie punten achter toen een teamgenoot een and-1 verzilverde. Hierdoor werd het nog overtime.”

Flashing Apollo

Flashing Heiloo en BC Apollo Amsterdam hebben de handen ineengeslagen voor een nieuwe club in de vrouwen onder 21 competitie: Flashing Apollo. Sasja maakt ook deel uit van het team. “Tot nu toe vind ik het echt heel leuk! Het team is heel leuk, en de klik met alle meiden en coaches is enorm aanwezig. Zoiets is altijd spannend, om van twee organisaties één team te maken. Je merkt nog wel dat we qua spel zoekende zijn, maar toch gaat het ons echt goed af. Buiten het veld is het enorm gezellig, maar ook op het veld. We werken met elkaar en voor elkaar. Een aantal speelsters hebben meer de leiding, en voor de rest willen we gaan voor snel spel met goede afgeronde aanvallen.”

Ook de coaches Felix Lechner en Andrea de Vries hebben een geweldige impact op Sasja. Dat is een ander belangrijk aspect wat daarbij komt. “Met Andrea heb ik iets meer ervaring. Ze is enorm fanatiek, zoals elke wedstrijd. Felix weet ook goed om te gaan met type speelsters, en neemt de tijd het team te kennen. Hij weet wat er gedaan moet worden om beter te presteren. Dat gaat hem heel goed af.”

Kansen op een mooi vervolg van het seizoen

Met recente overwinningen laat Flashing Apollo zien met de rest te kunnen meedoen. Wellicht kan het leiden tot meer succes. “We hebben goede wedstrijden tegen Landslake Lions en Orange Lions Academy laten zien, dus dat laat zien dat we in staat zijn enorm te kunnen groeien naar een mooi einde. Ik denk dat we de Final Four zouden kunnen halen als je in het nieuwe jaar onze verbeterpunten goed uitvoeren. De teams waar we van hebben gewonnen acht ik ook als onze grootste concurrenten. Daarbij, een Final Four is een kwestie van een wedstrijd goed knallen. We moeten elkaar blijven helpen en als team meer gefocust zijn op ons spel wat we tegen dat soort tegenstanders kunnen spelen. Hopelijk gaan we dan een heel leuk seizoen tegemoet!”

Reactie plaatsen

Reacties

Andrea
een jaar geleden

Leuk Sas!!