1 tegen 1 met Milos van der Valk

Gepubliceerd op 6 februari 2023 om 13:00

Beter worden, elke uitdaging trotseren en moeilijke momenten niet uit de weg gaan. De kracht die Milos van der Valk heeft kan leiden tot open deuren en nog meer mogelijkheden. Eerst maar eens bij Heroes Den Bosch doorgroeien!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Milos, 12 jaar en speel basketbal bij Heroes Den Bosch onder 14.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Basketbal is zo’n beetje alles wat ik doe. Ik ben begonnen bij de Barons in Breda en via daar met een Clinic mee gaan doen bij de Heroes in den Bosch. Vanaf toen vond ik het enorm leuk, en ben ik steeds harder gaan werken om hoger op te spelen.”

3.  Hoe heb je de Clinic ervaren?

“Het was geweldig, en het was allemaal nieuw voor mij. Uiteindelijk ging het de goede kant op!”

4.  Is er iemand die jou inspireert?

“Kobe Bryant, absoluut! Soms kan ik niet geloven dat hij er niet meer is. Mijn idool op dit moment is Ja Morant. Hij is op veel posities heel goed, en hij kan goed springen, dunken, passen en afronden.”

5.  Hoe was het om bij Barons te basketballen?

“Het was eerst moeilijk, maar naarmate ik beter werd, werd het ook leuker! Ik pushte mijzelf om nog meer door te gaan. Ondertussen ben ik ook mee gaan doen aan de Skills Practise van de Heroes Den Bosch Basketball Academy, en daardoor speel ik daar nu bij onder 14.”

Foto: Christian Aarts

6.  Bij Heroes speelde je vorig jaar voor het eerst op landelijk niveau bij onder 14. Hoe is zo’n stap naar landelijk niveau voor jou?

“Het was natuurlijk cool en indrukwekkend, en het hogere niveau was zeker te merken! Leuk was het zeker, gelijk al!”

7.  Waar ben je vorig jaar geëindigd met onder 14?

“Ik ben door moeilijke dingen heen gegaan om beter te worden, en elke keer steeds meer. Dat moet ook als je beter wilt worden. Wat ik hoop is dat ik steeds meer ga groeien hier!”

8. Wat zijn jouw verwachtingen voor dit seizoen?

“Ik hoop dat ik veel progressie ga maken, en ook dat we naar de play-offs kunnen gaan. Dat is wel iets wat we heel belangrijk vinden. We moeten door elk lastig moment heen strijden en steeds beter worden.”

9. Gaan we jou later terugzien bij heren 1 van Heroes Den Bosch?

“Dat sowieso als ik daar de kans voor zou krijgen, maar mijn droom is ook basketballen in het buitenland. België lijkt mij wel wat, en dan van daaruit doorstromen naar Spanje.”

Foto: Christian Aarts

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.