1 tegen 1 met Jayviën Soares

Gepubliceerd op 18 oktober 2022 om 08:30

Sinds dit jaar speelt Jayviën Soares bij Zorg & Zekerheid Leiden onder 16 in de Eredivisie. Zelf basketbalt hij twee jaar, en zijn derde seizoen ziet hij vol vertrouwen tegemoet. Met Leiden heeft hij grote plannen met het team, welke tussen nu en mei 2023 werkelijkheid zullen moeten worden!

1. Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Jayviën Soares, 14 jaar en ik speel bij Zorg & Zekerheid Leiden M16-1 Eredivisie.”

2. Hoe is basketbal op jouw pad gekomen?

“Ik was ongeveer 12 jaar toen de eerste (intelligente) corona lockdown in ging. Destijds keek ik een serie over basketbal, en daar kwam ik erachter dat ik het heel leuk vond. Daarna ging ik een keer met mijn vader buiten basketballen want je mocht alleen met familie naar buiten. Ik merkte direct dat het mijn passie is. Na de eerste lockdown ben ik door mijn ouders ingeschreven bij mijn eerste basketbal vereniging.”

3. Wat heb je gedaan voordat je bent gaan basketballen?

“Daarvoor heb ik gedanst. Dat heb ik ongeveer zeven jaar gedaan, als breakdancer.”

4. Heeft breakdancen je ook wendbaarder gemaakt als
basketballer?

Het gaf mij voornamelijk ook veel meer ritmegevoel en kracht. De coördinatie en het uithoudingsvermogen zijn natuurlijk ook een mooi voordeel uit het breakdancen.”

5. Wat voor type basketbalspeler ben jij?

“Ik ben een atletische en explosieve speler. Ik spring hoog wat goed is voor de rebounds en verdedigende stop. Bij de defense ligt ook mijn kracht. Tot het laatste fluitsignaal ben ik gedreven om te winnen en geef niet op. Mijn ambitie is om in Amerika naar College te gaan en mij in basketbal verder te ontwikkelen in College Basketball en hopelijk professioneel te kunnen gaan spelen.”

6. Is er iemand die jou inspireert?

“Jalen Green van de Houston Rockets en Ja Morant van de Memphis Grizzlies. Ook Jayson Tatum vind
ik een goede speler.”

Velen weten het niet, maar de vader van Jayson Tatum (Justin Tatum) heeft een tijdje bij Aris Leeuwarden gespeeld, zowel in de Promotiedivisie nog voordat Aris op het hoogste niveau ging spelen als het eerste jaar dat Aris dat wel deed. Samen met spelers als Dallas Logan en Brandon Woudstra zorgde hij met het team voor een leuke introductie voor Aris op het hoogste niveau van Nederland.

7. Waar heb je zoal gebasketbald?

“Tijdens het coronaseizoen ben ik begonnen bij U14-3 van Rotterdam Basketbal gebasketbald. Ik heb daar twee wedstrijden gespeeld in het begin van het seizoen maar daarna ging de lockdown weer in dus toen waren er geen trainingen en wedstrijden meer. Daarna ging ik naar M14-1 van Rotterdam Basketbal in de eredivisie spelen, en nu speel ik bij M16-1 van Zorg & Zekerheid Leiden eredivisie.” In de zomer heb ik 3x3 competitie gespeeld voor Concrete Lions M15-1.”

8. Wat denk je tot dusver van ZZ Leiden?

“Ik heb veel zin in dit seizoen. We kunnen zeker kampioen worden als we hard blijven werken.”

9. Wat denk je wat het vergt om kampioen te worden?

“Elke training hard blijven werken, minstens 110% en elke wedstrijd enorm gefocust blijven.”

10. Wat kan je over het team vertellen?

“We zijn een sterk team, met veel eerstejaars en veel potentie.”

11. Hoe zou je een Final Four voor je zien?

“Met veel publiek en geluid, iets wat mij veel voldoening en extra motivatie geeft en we gaan natuurlijk voor de winst!”

Reactie plaatsen

Reacties

Frank
2 jaar geleden

Geweldig om zoveel passie en gedrevenheid te zien bij zo'n jonge sporter! Veel succes en plezier in je wedstrijden!! Frank en Linda