Bryant Abath brengt vierde basketbalboek uit getiteld: Als de leeuw brult

Gepubliceerd op 15 juni 2022 om 16:00

Na bijna drie jaar lang is het nieuwste project van schrijver Bryant Abath werkelijkheid geworden. Zijn vierde boek genaamd Als de leeuw brult is vrijdag 10 juni jl. uitgekomen en is al meer dan 60 keer verkocht. Dit boek gaat over de prestaties van de Orange Lions basketbalteams tijdens het afgelopen decennium. Alle nationale basketbalteams komen aan de orde: van de Nederlandse jeugdteams, het rolstoelbasketbal, 3x3 basketbal tot aan het 5x5 basketbal. Van al deze onderdelen doen zowel de spelers van de mannen als de vrouwenteams hun verhaal over deze prestaties. Het boek is via deze link te bestellen.

In augustus 2019 bevond Bryant zich in Zagreb, waar hij op dat moment op vakantie was. Hij besloot op een zondagmiddag, 18 augustus om precies te zijn, een Flixbus naar Slovenië te nemen, al waar in de hoofdstad Ljubljana het idee van dit boek ontstond. "Ik weet dat ik de bus uitstapte op het stationsplein van Ljubljana," vertelt Bryant. "Ik kreeg toen via Facebook de vraag of ik daar naar de 3x3 mannen van Team Amsterdam zou kijken. Mijn eerste gedachte was 'huh, is Team Amsterdam hier ook?' Na wat research zag ik dat ze zouden spelen op het Congresplein van Ljubljana. Dat was slechts een paar honderd meter verderop."

Zo geschiede. Basketbal kwam ook in Slovenië op zijn pad terecht. Ook daar werd een mooi 3x3 stadion neergezet, en in dat stadion kwam het idee voor het boek Als de leeuw brult in hem op. "Het is gewoon heel bijzonder dat je Sjoerd van Vilsteren, Jesper Jobse, Dimeo van der Horst en Aron Royé tegenkomt op een plek waarvan je dacht dat je niemand binnen basketbal zou tegenkomen. Ik nam plaats op de tribune, en bij het zien van het 3x3 basketbalveld met op een zonnige achtergrond het kasteel van Ljubljana op een bergtop kwam ineens het idee voor mijn vierde boek in gedachte. Gelijk pakte ik mijn telefoon erbij om alle ideeën te noteren, want zoals je weet komen dit soort ideeën slechts één keer naar voren, waarna het daarna weer verdwijnt. Het boek zou moeten gaan over de Orange Lions, oftewel alle nationale basketbalteams van Nederland. De jeugd van de onder 16, onder 18 en onder 20 Orange Lions, de rolstoelbasketballers, 3x3 basketbal en 5x5 basketbal moesten worden uitgelicht, aangezien er in de afgelopen 10 jaren enorm veel mooie dingen zijn gebeurd. Alles wat in mij opkwam stond in mijn telefoon, en toen ik thuiskwam van mijn vakantie begon ik het op papier te schrijven om een zo goed mogelijk overzicht te krijgen. Tja, dat bleek in beginsel een probleem. Bergen aan informatie noteerde ik op papier, maar de vraag was eerst in welke volgorde de verhalen op papier zouden worden gezet. Ook, is hier een rode draad in te krijgen? Een ander essentieel punt was dat ik al deze prestaties zou willen laten vertellen door spelers en speelsters die het hebben meegemaakt. Wie ziet het zitten om daar aan mee te doen? Naarmate seizoen 2019-2020 vorderde, benaderde ik de eerste spelers en kreeg ik enorme enthousiaste reacties binnen. Dat was de eerste stap."

De plek en het uitzicht waar alle ideeën ontstonden.

De volgende vraag is: hoe je alles gaat uitwerken? Bryant wist precies wanneer dat moment kon beginnen. "In maart 2020 zaten we natuurlijk allemaal thuis vanwege de corona-lockdown. Hoewel ik zoiets verafschuwde was het tegelijkertijd een gelegenheid om te beginnen aan het boek en de eerste spelers via Teams of Zoom te benaderen. In overvloed wist ik veel spelers uit te lichten in het boek, en dus verwachtte ik een vloeiende uitwerking daarvan. Echter, in september 2020 kwam er een tweede idee in mijn hoofd, namelijk Support by Report. Dat was een dusdanig grote hit dat ik mijn boek tegelijk met dat moest uitwerken. Een enorm karwei is dat, maar ik wist het uiteindelijk allemaal te realiseren!"

Dat het Bryant zou lukken was voor hem nooit een vraag. Dit boek moest en zou uitkomen. "Ik heb de afgelopen zes jaren eerder al drie boeken uitgebracht, en ben sinds 1,5 jaar eigenaar van een platform dat inmiddels heel Nederland en België trotseert en ook internationaal bekend wordt. Een boek, waarin topsporters op een prachtige manier worden uitgelicht, kon niet uitblijven. Het boek vertelt wat het vergt om een topsporter dan wel international te zijn. Tegelijkertijd is het een boek vol inspiratie voor jonge talentvolle sporters en mensen met een groot doel of ambitie."

Als de leeuw brult is bezig om groots verkocht te worden. Het boek is via uitgeverij Boekscout te bestellen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.